MEDIAFAX: Iliescu: Kovesi nu poate fi blamata pe viata pentru ca, intr-o vreme, s-a aflat intr-o functie

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, marti, ca aprecierea potrivit careia procurorii propusi la sefia Parchetelor de catre premier ar fi "oamenii lui Basescu" este "cam hazardata", el aratand, referindu-se la Kovesi, ca un om nu poate fi blamat pe viata pentru ca a avut o functie.
Solicitat sa comneteze faptul ca se spune ca procurorii ar fi oamenii sefului statului, Iliescu a spus: "E cam hazardata o asemenea apreciere. Faptul ca a existat o anumita relatie fireasca intre seful statului si seful Procuraturii nu inseamna ca toti procurorii au devenit oamenii presedintelui".
Iliescu a spus, referindu-se la Codruta Kovesi, ca un om nu poate fi blamat toata viata pentru ca a detinut o anumita functie la un moment dat.
"Nici nu cunosc sa existe o asemenea suspiciune asupra persoanelor nominalizate. S-a discutat numai despre Kovesi ca a fost o vreme in functia pe care a avut-o si ar fi suspiciuni din acest punct de vedere. Dar nu e suficient, nu blamezi un om pe viata pentru ca, intr-o vreme, s-a aflat intr-o functie", a adaugat Iliescu.
Premierul Victor Ponta a anuntat ca s-a intalnit, luni seara, in calitate de ministru interimar al Justitiei, cu persoanele propuse pentru posturi de procurori, cu exceptia Laurei Kovesi, care se afla in continuare la Bruxelles, dar care i-a transmis planul de management.
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca a constatat "cu tristete" faptul ca premierul Victor Ponta foloseste "termenii" si "tonul" lui Traian Basescu in privinta unor evenimente precum referendumul din 2012.
Liderul PNL a precizat ca "la rigoare" Laura Codruta Kovesi poate fi propusa pentru sefia DNA, dar cineva trebuie sa fie "cinstit" si sa spuna: "da, n-am uitat ce s-a intamplat in Parchetul general sub conducerea doamnei Kovesi si a domnului Basescu".
Ion Iliescu, despre Kovesi: Nu blamezi un om pe viata pentru ca o vreme s-a aflat intr-o functie
Fostul presedinte Ion Iliescu, presedinte de onoare al PSD, a declarat ca nu cunoaste sa existe suspiciuni ca persoanele nominalizate de premier pentru posturile de procurori ar fi oamenii presedintelui, asa cum s-a exprimat recent liderul USL, Crin Antonescu.
Mai mult, Ion Iliescu spune ca un om nu trebuie blamat pe viata pentru ca, intr-o anumita perioada, s-a aflat pe o anumita functie, asa cum este cazul Laurei Codruta Kovesi.
Presedintele de onoare al PSD l-a contrazis pe Crin Antonescu si in privinta dialogului cu premierul Victor Ponta, acesta din urma sustinand ca Ponta nu s-a consultat cu el la nominalizarea procurorilor.
"Nu pot sa va ofer informatii. Ei stiu mai bine, dar eu vad ca in toata aceasta perioada a existat dialog intre cei doi. Deci nu cunosc cum anume s-au creat asemenea suspiciuni si posibilitati", a declarat Ion Iliescu, la finalul unei reuniuni a Clubului de la Bucuresti.
Intrebat daca procurorii nominalizati se pot considera "oamenii presedintelui", fostul sef de stat a apreciat ca fiind "cam hazardata o astfel de apreciere".
"Faptul ca a existat o anumita relatie fireasca intre seful statului si seful procuraturii nu inseamna ca toti procurorii au devenit oamenii presedintelui in perioada cat... Nici nu cunosc sa existe o asemenea suspiciune asemenea persoanelor nominalizate. S-a discutat numai despre Kovesi ca a fost o vreme in functia pe care a avut-o si ca ar fi suspiciuni din acest punct de vedere. Dar nu e suficient. Nu blamezi un om pe viata pentru ca intr-o vreme s-a aflat intr-o functie", a subliniat presedintele de onoare al PSD.