Jandarmii si politistii din Judetl Bihor beneficiaza in perioada15 - 28 februarie de testari gratuite pentru depistarea infectiei cu virusul hepatitei C, in cadrul celei mai vaste campanii nationale de testare gratuita, initiata recent de Alianta Pacientilor Cronici din Romania, impreuna cu Institutul National de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals" si cu sustinerea laboratoarelor Bioclinica, Radio Romania si Roche Romania.
Peste 1300 de politisti si jandarmi din judetul Bihor vor fi testati in cadrul acestui proiect, ce va continua in intreaga tara pana la epuizarea celor 50.000 de teste disponibile.
'Salutam initiativa Aliantei Pacientilor cu Boli Cronice si, avand in vedere gradul de risc la care sunt supusi angajatii nostri, ne-am bucurat sa le putem oferi testarea gratuita pentru depistarea infectiei cu virusul hepatitei C', a declarat dl. Chestor Liviu Popa, seful Inspectoratului Judetean de Politie Bihor.
"Pentru Jandarmeria Bihor aceasta a fost o reala oportunitate de a-i ajuta o data in plus pe colegi sa isi cunoasca starea de sanatate", a declarat dl. Capitan Bogdan Ioan, ofiter relatii publice la Jandarmeria Bihor.
In primele 10 zile ale campaniei, peste 7000 de persoane si-au facut acest test gratuit, in intreaga tara. Persoanele care doresc in continuare sa se testeze, trebuie doar sa se adreseze laboratorului Institutului National de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals" sau celui mai apropiat laborator Bioclinica sau partener, solicitand testul gratuit de depistare a anticorpilor anti-HCV. Datele de contact complete ale tuturor celor peste 70 de laboratoare implicate in campanie sunt disponibile pe site-ul campaniei, www.afladec.net, sau la numarul de telefon 021.326.00.36, numar cu tarif normal.
Demarata la sfarsitul lunii ianuarie de către Alianta Pacientilor Cronici din Romania (APCR) impreuna cu Institutul National de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals" si cu sustinerea laboratoarelor Bioclinica, Radio Romania si Roche Romania, campania de testare pentru depistarea infectiei cu virusul hepatitei C se desfasoara sub sloganul: "Hepatita C nu doare. Doar ucide."