Jurnalul National: GIUMBIX. Seful ANI spune ca n-am intrat in Schengen din cauza lui Mircea Badea

Giumbix e un cuvant care nu exista in Dictionarul Explicativ al limbii romane. Dar, rostit ironic de Mircea Badea, e suficient de puternic incat sa genereze un proces civil de amploare. Seful ANI, Horia Georgescu, zis "Horica integritate mica", s-a simtit vexat ca vedeta Antenei 3 l-a comparat cu un omulet din capul caruia incolteste graul. Tipul de figurina menita sa intretina sperantele nemaritatelor ca de Boboteaza isi vor visa sortitul. Asa ca a actionat in Instanta realizatorul tv si, la pachet, Antena 3 si Jurnalul National. Motiv pentru care propunem creatorilor de martisoare sa lanseze productia de Giumbix 2013 si sa trimita la Antena 3 cele mai reusite figurine. Acestea vor fi prezentate in emisiunea "In Gura Presei".
Jurnalul National a dezvaluit, in exclusivitate, dosarul halucinant inaintat Instantei de seful Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, in care il acuza pe Mircea Badea, moderatorul emisiunii "In Gura Presei" ca i-a distrus reputatia imaculata. Intre altele, Horia Georgescu sustine, prin intermediul avocatilor sai, ca Mircea Badea l-a denigrat si l-a defaimat cand a utilizat, la adresa lui, in emisiuni, termeni precum "ochelarica", "giumbix", "ANI-st", "penibil si sluga basista". De asemenea, Horica Integritate Mica s-a simtit batjocorit cand a fost comparat cu "figurinele alea de creste grau in cap" si cu "o gulie" si de-a dreptul denigrat de mobilizatorul "mars la munca".
In afara unor documente uluitoare din dosarul Giumbix deja publicate de Jurnalul National, cum ar fi CV-ul lui Horia Georgescu atasat dosarului, sau "Raportul Comisiei catre Parlamentul European si Consiliu" privind progresele inregistrate de Romania in cadrul mecanismului de cooperare si verificare (MCV), in dosarul inaintat Instantei apar unele precizari surprinzatoare. In textul explicativ al cererii de judecata se regaseste un paragraf care precizeaza ca ironiile lui Mircea Badea au generat o pozitie vulnerabila pentru reclamant (Horia Georgescu), cat si pentru institutia pe care acesta o conduce (ANI), in procesul de aderare al Romaniei la Spatiul Schengen.
"Cu atat mai mult cu cat infiintarea Agentiei Nationale de integritate a determinat controverse puternice in randul demnitarilor publici si al oamenilor politici, precum si avand in vedere importanta institutiei in procesul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana si la Spatiul Schengen, s-a generat o pozitie vulnerabila atat pentru reclamant, care detine functia de Presedinte al institutiei, cat si pentru institutie in sine, ca entitate in cadrul statului de drept. s...t Ceea ce paratul a omis sa transmita opiniei publice este reprezentat de faptul ca Agentia Nationala de Integritate este o institutie a carei functionare si activitate in Romania a fost impusa ca urmare a aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. De asemenea in planul aderarii Romaniei la Spatiul Schengen Agentia Nationala de Integritate este atent monitorizata", se precizeaza in cererea de chemare in judecata.
Badea a comentat acuzatiile din dosarul intentat de catre Horia Georgescu, precizand ca nu l-a facut niciodata "onanist" pe seful ANI, doar i-a spus ca e ANIst, adica lucreaza la ANI. Mircea Badea a exemplificat ca, asa cum domnia sa primeste referinte de genul "antenist", seful ANI poate fi adresat cu apelativul "ANIst".
De asemenea, Badea a comentat si apelativul "giumbix", spunand ca termenul nu exista in dictionar, deci este deschis la libera interpretare, insa, in acest caz, apelativul "giumbix" reflecta simpatia ce i-o poarta sefului ANI. Mircea Badea a remarcat si insistenta cu care se repeta condamnarea folosirii ironiei in adresarea catre seful ANI sau institutia pe care acesta o conduce, spunand ca ironia nu este inca ilegala in Romania, iar "daca de Dumnezeu mai poti sa zici nasoale", Agentia Nationala de Integritate ar fi dincolo de Divinitate, deci intangibila.