Inotatorul Paul Georgescu, care a reusit sa strabata inot Canalul Molokai din Hawaii (55,5 km), cu timpul de 13 ore si 6 minute, va sustine astazi o conferinta de presa.
Performantele sportivului roman, sustinut de Catena Racing Team (cel mai titrat si mai numeros club polisportiv al unei companii), sunt impresionante. In cadrul conferinței, Paul va povesti prin ce a trecut, va vorbi despre efortul supraomenesc pe care l-a depus pentru a strabate Canalul Molokai si despre satisfacția extraordinara de la final.
Conferinta de presa va avea loc in Sala de Sport a International British School of Bucharest - IBSB, acolo unde cel care este supranumit si Regele maratoanelor acvatice este profesor de sport.
Alaturi de Paul se vor afla Matei Giurcaneanu, antrenorul sau (vicepresedinte Federatia Romana de Natație si Pentatlon Modern), membri ai staff-ului, reprezentanti ai conducerii IBSB, dar si elevii sai, o parte dintre ei fiind campioni la atletism, natație, duatlon sau schi alpin.

Despre Paul Georgescu

Paul Georgescu este cel mai rapid roman care a traversat in 2016 Canalul Manecii fara costum de neopren (cu timpul record de 13h 34′) si detinator al titlului Triple Crown (English Channel -54 km, Catalina Channel, SUA - 35 km si Manhattan Island, SUA - 48,5 km), iar visul sau cel mare este sa incheie pana in 2020 proiectul Ocean's Seven, echivalentul Seven Summits al alpinistilor care au reusit sa cucereasca cele 7 mari varfuri ale lumii.
In plus, Paul Georgescu a devenit primul roman care a parcurs distanta de 1 mila (1.609 metri) in apa inghetata (3,2 grade Celsius), obtinand un timp foarte bun de 22:44:19. Cursa a avut loc pe 2 februarie 2019, intr-un bazin exterior din cadrul unui club din Capitala.