Dunarea Calarasi a obtinut 4 puncte dupa primele doua partide jucate in istorie in Liga 1. Mai mult, cei din Calarasi au obtinut aceste puncte in fata campioanelor din ultimele doua sezoane ale Ligii 1. Nou-promovata Dunarea Calarasi a terminat la egalitate pe teren propriu, scor 0-0, cu formatia CFR Cluj, campioana en-titre, intr-o partida din cadrul etapei a doua a Ligii I de fotbal, disputata sambata dupa-amiaza. Clujenii, care au disputat primul meci sub comanda noului antrenor Antonio Conceicao, inlocuitorul lui Edward Iordanescu, au inregistrat astfel a doua remiza de la debutul sezonului, dupa ce in prima etapa au fost tinuti in sah pe teren propriu de FC Botosani (1-1), actualul lider al clasamentului.
Dunarea Calarasi, invingatoare la debutul in Liga 1 pe terenul lui FC Viitorul (1-0), a acumulat 4 puncte si ocupa momentan locul secund, la egalitate cu FC Botosani, care a dispus vineri seara, cu 2-0, de AFC Hermannstadt.
Cel mai bun jucator al celor de la Dunarea Calarasi, Catalin Straton, a vorbit dupa ce echipa sa a reusit o incurce pe campioana CFR Cluj. Straton a avut interventii bune in fata atacantilor CFR-ului: Omrani, Tucudean, dar si Alexandru Ionita.
- Inca o data, Dumnezeu ne-a rasplatit munca pe care am depus-o la antrenament. Fizic suntem foarte bine, dar psihic e o incarcatura mare. Noi nu avem nimic de pierdut, daca luam zero puncte poate ca lumea zicea ca era ceva normal. Speram ca la finalul campionatului sa ramanem in Liga 1, pentru ca acesta este obiectivul. Sunt doua echipe cu stiluri de joc total diferite, sunt doua echipe bune al campionatului si sper sa isi revina si sa isi ridice stacheta. Avem nevoie de echipe bune in cupele europene, a spus Catalin Straton dupa meci.
Organizatorii au avut mari probleme inaintea partidei. Acestia au facut eforturi mari pentru a drena apa si a curata noroiul format pe locul pistei de atletism. La acest lucru a contribuit si un echipament al pompierilor, care au folosit o pompa speciala pentru a extrage apa. Din fericire, gazonul nu a fost prea mult afectat, stadionul avand sistem de drenaj.
- A fost un gazon foarte bun, nu mai rau ca altele. Si noi si CFR am jucat pe acelasi teren, a mai spus Straton.
Dunarea Calarasi - CFR Cluj 0-0, stadion Ion Comsa Calarasi
Arbitru: Marius Avram, asistenti: Mircea Orbulet si Andrei Constantinescu, rezerva: Radu Petrescu (toti din Bucuresti).
Observatori: Constantin Stefan (Bucuresti) - CCA, Paul Cazan (Bucuresti) - LPF.

Surse: Agerpres, digisport.ro