STIRI.TVR.RO informeaza: Simona Halep scrie istorie si devine nr. 1 mondial! Ea a casstigat semifinala cu Jelena Ostapenko cu 6-2, 6-4, in turneul de la Beijing
Simona Halep a devenit prima romanca nr. 1 mondial in tenis. Ea va ocupa, de luni, locul 1 in clasamentul WTA, dupa ce a castigat semifinala cu Jelena Ostapenko cu 6-2, 6-4, din turneul de la Beijing. Romanca s-a calificat in finala competitiei, unde o va intalni pe Caroline Garcia, care a invins-o, in cealalta semifinala, pe Petra Kvitova cu 6-3, 7-5. Indiferent de rezultatul finalei de duminica, Simona Halep este locul 1 in clasamentul WTA. Halep devine prima romanca lider mondial in tenis, al doilea roman, dupa Ilie Nastase, care a fost numarul 1 ATP 40 de saptamani, intre 23 august 1973 ssi 2 iunie 1974. Antrenorul Simonei, Darren Cahill, a postat pe Twitter, dupa meci:
- Mare jucatoare. Mare tanara doamna. Te-ai descurcat grozav, Simo! O zi de ramas in minte pentru totdeauna!
Simona Halep este a 25-a jucatore din istorie care devine numarul 1 WTA, incepand din 1975, cand a fost introdus sistemul computerizat. Ea o detroneaza pe spaniola Garbine Muguruza, care a fost ocupanta locului 1 mondial timp de 4 saptamani. Simona si-a luat revansa in fata Jelenei Ostapenko, dupa ce letona a invins-o anul acesta in finala turneului de la Roland Garros. Simona pierdea atunci a doua sansa a carierei de a castiga primul Grand Slam. A fost si prima ocazie din 2017 pentru sportiva noastra sa devina lider mondial. Ulterior, Simona avea sa se mai afle de cateva ori la doar un meci de locul 1 mondial: in turneul de la Eastbourne, cand a fost invinsa de Caroline Wozniacki, sfertul de finala de la Wimbledon, pierdut in fata Johannei Konta, finala de la Cincinnati, pierduta la Garbine Muguruza. Romanca a devenit, la finalul Turneului de la Wimbledon, jucatoarea cu cele mai multe saptamani consecutive in Top 10. Halep a intrat in topul primelor jucatoare din lume la 27 ianuarie 2014, pozitie pe care a ocupat-o neintrerupt de atunci.
Daniel Chican explica modul in care a evoluat jocul Simonei Halep
Jurnalistul sportiv Daniel Chican a explicat, intr-o Editie Speciala la TVR 1, care sunt atuurile de acum ale Simonei Halep, cum a evoluat jocul ei din 2013 pana acum si de ce jocul ei este superior acum fata de cel de la finala de la Roland Garros, cand a pierdut in fata Jelenei Ostapenko si, odata cu aceasta, si accederea pe locul 1 WTA.
Comentatorul sportiv Cristian Tudor Popescu, despre Simona Halep
Comentatorul sportiv Cristian Tudor Popescu:
- O zi istorica a fost aceea in care a invins-o pe Maria Sarapova. O bariera s-a spart in mintea Simonei, ea si-a dat voie sa atace, a indraznit. N-a ramas doar in defensiva care a consacrat-o, ci a si atacat-o pe Maria Sarapova, spre surprinderea acesteia. Atunci Simona a invins un stil - stilul plesnitoare. Aceste jucatoare care lovesc mingea din toate pozitiile, cat pot de tare. Care incearca tot timpul sa faca ele punctul, sa mentina initiativa in joc, ceea ce joaca si Ostapenko. Victoria la Ostapenko, care e, poate, mai intensa, ca plesnitoare decat Sarapova, vine dupa aceasta descatusare mentala a Simonei.
Tenismenul Ilie Nastase, despre victoria Simonei Halep
Fostul lider mondial ATP Ilie Nastase:
- Cred ca mai mult presiunea a fost a noastra, decat a Simonei Halep. Ea si-a vazut de treaba si a castigat.
Luminita Paul, despre meciul Simonei Halep
Jurnalistul sportiv Luminita Paul:
- A fost un an in care Simona a fost supusa unor provocari, parca pentru a demonstra ca ea merita sa fie acolo sus, desi ea este cea mai constanta jucatoare din ultimii 4-5 ani, nelipsita din Top 10, de cand a intrat acolo nu a coborat. Poate ca si aceasta constanta trebuia rasplatita la un moment dat. Aceste atuuri- putere mentala, agresivitate, o capacitate extraordinara de a se apara - au fost dintotdeauna ale Simonei, doar ca uneori au iesit mai putin la iveala, au fost ascunse sub o perdea de neincredere, de inconfort psihic, din cauza accidentarilor si a acestei intregi presiuni pe care cu siguranta o resimte o jucatoare de top. Pentru ca acolo viata e diferita, sunt multe lucruri pe care trebuie sa le faci, cu care nu erai obisnuita, programul tau aproape ca nu mai depinde de tine. Viata se schimba, se schimba mult, nu intotdeauna ai energia si puterea necesare pentru a le face fata. Cred ca acestea au fost lucrurile care uneori au retinut-o pe Simona. Inca cand este la nivel maxim, cand nu mai simte aceasta apasare, da, asa joaca si asa se manifesta - cu multa tarie mentala, cu jocul agresiv pe care toata lumea il admira din 2013. Cooptarea lui Andrei Pavel a contat mult, pentru ca Simona are nevoie de oameni pe care sa-i asculte si sa-i respecte. Si fata de Andrei Pavel si-a exprimat de multe ori admiratia.