digi24 informeaza: Muntenegru - Romania 1-0. Tricolorii rateaza calificarea la Mondialul din Rusia
Echipa lui Daum a prestat un nou joc modest in Muntenegru si nu mai pastreaza nici sanse teoretice pentru obtinerea unui loc de baraj la Cupa Mondiala.
FINAL DE MECI. In acest moment, tricolorii sunt pe locul 4 in grupa, la 7 puncte de locul de baraj, cu doar 2 partide ramase de disputat. Presupunand ca am invinge in ambele dispute, cu Kazahstan si Danemarca, putem ajunge la 15 puncte. Drept urmare, ne e imposibil sa mai depasim pe cineva. In schimb, daca nu ne impunem macar in disputa contra Kazahstanului, exista chiar pericolul sa terminam pe 5, in detrimentul Armeniei. Cu sanse de calificare in premiera la un Campionat Mondial, Muntenegru a inceput in atac meciul cu Romania de la Podgorica. Beciraj a trimis alaturi la cea mai mare ocazie a gazdelor din prima repriza. Jovetic a reusit sa inscrie dupa 30 de minute de joc, dar reusita mijlocasului de la Monaco a fost anulata corect, pentru ca Vesovic se afla in ofsaid. Cu cinci minute inainte de pauza, Chipciu a incercat poarta pentru prima oara. Sutul la coltul scurt al fostului stelist nu i-a pus insa probleme lui Petkovic. Muntenegru a dat lovitura cu un sfert de ora inainte de final. Jovetic i-a luat fata capitanului Chiriches si l-a invins pe Tatarusanu cu o lovitura plasata de cap. Fara sanse matematice la locul al doilea in grupa, Romania va intalni in ultimele doua meciuri ale preliminariilor Kazahstan si Danemarca.
- Pot fi criticat oricat, dar sper ca jurnalistii sa creeze o atmosfera pentru aceasta tara, unde jucatorii si fotbalul pot creste, daca in acest fel va fi mai bine, fara mine, voi pleca. Nu vreau sa fiu o problema pentru fotbalul romanesc, am spus intotdeauna ca vreau sa constitui o solutie. Nu a functionat pentru Cupa Mondiala, acum urmatorul pas este sa cautam cea mai buna solutie pentru EURO, a spus selecționerul Christoph Daum.
GOL MUNTENEGRU. Min 75. Jovetic inscrie si, in acest moment, Romania nu mare nicio sansa sa se califice la Cupa Mondiala.
ACTUALIZARE. Echipele de start:
Romania: 12. Ciprian Tatarusanu, 2. Romario Benzar, 6. Vlad Chiriches (capitan), 4. Cosmin Moti, 3. Alin Tosca, 15. Valerica Gaman, 18. Razvan Marin, 7. Alexandru Chipciu, 19. Bogdan Stancu, 10. Alexandru Maxim , 9. Florin Andone. Selectioner: Christoph Daum.
Rezerve: 1. Costel Pantilimon, 16. Florin Nita, 5. Bogdan Țiru, 11. Adrian Popa, 13. Alexandru Baluța, 14. Andrei Ivan, 17. Ciprian Deac, 20. Sergiu Hanca, 21. Cristian Ganea, 22. Steliano Filip, 23. Nicolae Stanciu.
Muntenegru: 1. Danijel Petkovic, 23. Adam Marusic, 15. Stefan Savic, 6. Zarko Tomasevic, 2. Filip Stojkovic , 20. Mirko Ivanic, 4. Nikola Vukcevic , 8. Marko Jankovic, 10. Stevan Jovetic (capitan), 7. Marko Vesovic , 11. Fatos Beciraj. Selectioner: Ljubisa Tumbakovic.

Rezerve: 12. Mladen Bozovic, 13. Milan Mijatovic, 3. Vladimir Jovovic, 5. Nemanja Mijuskovic, 9. Stefan Mugosa, 14. Luka Djordjevic, 16. Damir Kojasevic, 17. Elsad Zverotic, 18. Sead Haksabanovic, 19. Nebojsa Kosovic, 21. Emrah Klimenta, 22. Vukan Savicevic.