ATITUDINEA DIN CALARASI: Cu ocazia Zilelor Dunarii, Ivan Patzaichin felicita proiectul de port turistic la Calarasi al lui Vasile Iliuta (Autor: PIRLOAGA MARIAN)
Ivan Patzaichin, un fost canoist roman, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vara din 1968, 1972, 1980 si 1984 si triplu laureat cu argint, a dat startul competitiilor nautice de pe bratul Borcea al Dunarii, cu ocazia Zilelor Dunarii. Cu acest prilej, Patzaichin a apreciat evolutia echipei de caiac-canoe de la CSM Calarasi, consecventa in pregatire a sportivilor canoisti calaraseni si obtinerea de foarte multe medalii nationale, europene si internationale de clubul CSM Calarasi condus de Dumitru Chirila. Multiplul campion Ivan Patzaichin a apreciat proiectul portului turistic de la Calarasi, destinat realizarii unui debarcader, unei sali de pregatire la caiac-canoe dupa standarde europene, cu trambuline si facilitati pentru practicarea sporturilor nautice. Ivan Patzaichin a felicitat echipa Consiliului Judetean si autoritatile care sunt preocupate de valorificarea potentialului turistic si sportiv oferit de bratul Borcea si Dunare:
- Este de apreciat activitatea Consiliului Judetean, a autoritatilor din ultimi ani de cand vin la Calarasi. Sunt convins ca lucrurile bune vor merge si mai departe, mai ales ca acesti oameni au sportul in sange. Sunt convins ca municipiul Calarasi va putea promova noi valori in domeniul sporturilor nautice datorita unor oameni ca Vasile Iliuta. Sportul de performanta are nevoie de sprijin, iar acum este foarte important acest sprijin din partea autoritatilor locale.

Sursa: atgitudineadincalarasi.ro