Simona Halep (2 WTA) a fost nevoita sa joace, in premiera, la Washington, un turneu mic, care se incadreaza in categoria International, fiindca organizatorii unei alte competitii n-au vrut sa o primeasca pe tabloul principal.
Constanteanca de 25 de ani a cerut un wild-card pentru a merge la Stanford, la turneul Bank of the West Classic, insa a fost refuzata. Organizatorii au preferat ca wild-card-urile sa le fie acordate urmatoarelor trei jucatoare: Maria Sharapova (171 WTA), Claire Liu (295 WTA) si Petra Kvitova (14 WTA).
Drept urmare, Halep a cerut o invitatie la Washington, acolo unde a fost acceptata. Diferenta e ca turneul de la Stanford e mai bine cotat, de categoria Premier, cu premii totale de 711.000 de dolari, in timp ce la Washington premiile se ridica la doar 226.000 de dolari. Mai mult, campioana de la Stanford va primi 480 de puncte WTA, in timp ce invingatoarea de la Washington va lua 280 de puncte WTA.
Sunt prima data la Washington si ma simt bine aici. Am ales acest turneu pentru ca am cerut wildcard-uri la Stanford si Washington, iar Stanford a spus nu si Washington a spus da, a povestit Halep.