INTERVIU GANEA: Zona crepusculara din Calarasi si taurasul fraged
Dunarea Calarasi. Acolo sunt doi oameni care fac rau fotbalului. Unul dintre ei, sef la gaze, ma punea sa antrenez jucatorii la o temperatura de 40 de grade Celsius. Parca eu i-as fi spus lui ce tevi sa puna prin oras.
- Cu ce ai ramas dupa experienta Dunarea Calarasi?
- A fost o perioada foarte buna pentru mine acolo, dar am facut eu, personal, multe! Acolo sunt doi oameni care fac rau fotbalului. Ivanciu Viorel si Dinulescu Marian. Au simtit gustul banului, iar acum stau pe langa echipa si jongleaza cum vor ei cu banii. O parte din bani, doar 30-40 la suta din bani ajung la echipa, restul sunt scosi prin diferite forme. Sezonul trecut au avut mai bine de un milion de dolari buget si eu, Ganea, mi-am propus sa fac performanta acolo. Ivanciu nu voia nimic, il lua pe nu in brate. Eu am asamblat la Calarasi o echipa competitiva. Ivanciu conduce clubul prin doi interpusi care si-au mai facut si cate o casa, iar jucatorii sufera si nu sunt lasati sa promoveze. E o intreaga cardasie in jurul echipei.
- Ai mai fi rezistat acolo?
- Sincer, nu stiu daca as mai fi rezistat. Si daca primeam din Liga 3 o oferta, tot as fi plecat. Pentru ca acolo acesti oameni santajeaza lumea, ameninta, jucatorilor nu le mai dau banii. Jucatorilor cu care am promovat eu din Liga 3 in Liga 2 nu li s-a dat prima de obiectiv.
- Te mai suna jucatorii de acolo?
- Nu pot sa vorbesc despre treaba asta pentru ca nu e fair-play fata de antrenorul de acolo (n.r. - Adrian Mihalcea). Dar sa stii ca ma mai suna si vorbesc cu acei oameni care au pus umarul pentru a construi un cadru propice performantei. Si vreau sa-ti dau niste exemple pentru ca lumea sa-si faca un tablou complet. Daca aveam nevoie de mancare, un prieten, Iliuta Vasile, ne dadea un tauras fraged. Un alt prieten este Prevenda Marius, care ne dadea motorina. Chirea Ion, Geambazi Nicu zis Itu si Obada Daniel sunt alti prieteni care ne-au ajutat. Ne-au dat bani de cantonament si pentru alte cheltuieli. Pana si masinile pentru transport erau asigurate de prieteni ai echipei, iar unul dintre ei este Titi Feldioreanu.
- Da-mi un exemplu de un lucru absurd pe care l-ai trait la Dunarea!
- Ma punea Ivanciu asta, sef la gaze, sa ma antrenez cu jucatorii la 40 de grade Celsius, iti dai seama ce specialist era la fotbal. Ca si cum eu i-as fi recomandat sa foloseasca o teava de gaze de jumatate de metru in loc de una de un metru, pentru ca ar fi fost mai ieftina. A pus stapanire pe oras omul asta.
- Te-ai intoarce acolo?
- Daca ar disparea astia, m-as intoarce, dar eu nu ma propun, eu am fost mereu cautat. Ceea ce vreau sa spun este ca situatia de acum la Calarasi este urmatoarea: nu se vrea promovarea! Lumea ar trebui sa iasa la vot si sa voteze. Exista acum oameni cu potential financiar in Calarasi. Sunt si fermieri, dar acestia si alti oameni cu bani nu dau bani la club atat timp cat in fruntea clubului se afla oamenii despre care-ti vorbeam. Dar eu am reusit sa strang cativa oameni potenti financiar si sa-i aduc la club. In Calarasi ar trebui sa fie la conducere oameni care nu au nevoie de banii publici, oameni care sa promoveze orasul. Pai am niste prieteni care ma intrebau pe unde se afla Calarasiul in Romania!?!

Sursa: ProSport