Romania, invinsa de Germania in Fed Cup, dupa ce si Monica Niculescu a pierdut meciul cu Petkovici! Am retrogradat din grupa mondiala
Rezultatele zilei
Simona Halep - Angelique Kerber 2-6, 2-6
Monica Niculescu - Andrea Petkovici 6-0, 6-7, 3-5
Victorie pentru Andrea Petkovici, 6-3 in decisiv, iar Germania castiga meciul cu Romania. Este 3-1, iar rezultatul din partida de dublu nu mai conteaza.
In urma acestui rezultat, Romania a retrogradat din grupa mondiala.
Simona Halep a pierdut meciul la Fed Cup. De cine a fost invinsa romanca
Jucatoarea de tenis Simona Halep (6 WTA) a fost invinsa astazi de Angelique Kerber, numarul 3 mondial, cu scorul de 2-6, 2-6. Astfel, Germania a preluat conducerea cu 2-1 in intalnirea cu Romania din barajul de mentinere in Grupa Mondiala a Fed Cup, care se desfasoara in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca. Al doilea meci de simplu al zilei de astazi le va opune pe Irina Begu (35 WTA) si Andrea Petkovic (30 WTA). Germania ocupa locul 4 in clasamentul Fed Cup, iar Romania se afla pe 9.
Jucatoarea germana a avut nevoie de o ora si 7 minute pentru a-si adjudeca victoria in fata Simonei Halep, care a inceput meciul cu un bandaj la glezna stanga dupa accidentarea de sambata. In Fed Cup, Romania si Germania au mai jucat o singura data, in 1975, cand RFG se impunea cu 3-0 la Napoli, in sferturile Grupei Mondiale: Helga Masthoff a invins-o pe Virginia Ruzici cu 6-3, 6-2, Helga Hosl cu 6-3, 6-3 de Mariana Simionescu, iar Katja Ebbinghaus si Masthoff au trecut cu 6-3, 1-6, 6-3 de perechea Judith Gohn/Virginia Ruzici.
Simona Halep, dupa infrangerea in fata lui Kerber:
- A fost un joc slab din punctul meu de vedere. Fizic nu prea am fost apta, ea a fost mai proaspata... Din cauza problemelor mele de la picior am incetinit miscarea in teren foarte mult si n-am putut sa raspund mingiilor venite de la ea. A fost mai buna si tot meritul pentru ea.
- De ieri am simtit ca piciorul nu este ok. Dar am jucat pentru ca mi-am dorit si cred ca a fost cea mai buna alegere. Am incercat sa dau tot ce pot, piciorul este inca umflat, dar am facut tot ce am putut si ma bucur ca am facut parte din nou din echipa aceasta.
Surse: sport.ro si mariustuca.ro