In acest week-end s-a desfasurat cea de-a treia etapa a Campionatului Est-European de Motociclism Viteza. Cu o participare masiva de piloti, pe circuitul MotorPark s-a desfasurat un regal de motociclism viteza. Cei mai buni piloti din Europa de Est au facut spectacol, spre deliciul miilor de spectatori. Desi sambata, in calificari, vremea a fost capricioasa si ploaia a udat circuitul de mai multe ori, duminica, in ziua cursei, toti cei prezenti pe circuit s-au bucurat de o vreme numai buna pentru motociclism. Pilotii romani au avut parte de lupte spectaculoase cu colegii lor din Europa, reusind victorii indelung aplaudate de cei prezenti.
Daniel Onoriu, la clasa Superbike 1000Deb, a dezlantuit iadul pe circuit la clasa sa cu motocicleta sa BMW S1000 RR, distrugand orice sansa de a fi prins inca din primul tur. A terminat la o distanta zdrobitoare de peste 7 secunde si tine titlul in Romania. Ono ia un avans bun si in clasamentul general, ceea ce il aduce foarte aproape de castigarea clasei de Superbike 1000 debutanti - 2015. La finalul cursei, Daniel a declarat: "As vrea sa explic putin ca eu nu am o forma care m-a consacrat in moto, nu am mai alergat la moto din 2004-2005, cand am mers doar 6 sau 7 etape si nu existau circuite pentru cursele moto, iar competitiile se desfasurau pe dale, in aeroporturi. Deci mare experienta pe circuit eu nu am. Am experienta in motorsport, ca pilot de raliu si campion national de viteza in coasta, dar asta cred ca e doar a 10-a etapa moto din viata mea. Ma bucur ca reusesc sa progresez si in acest sport si nu o sa va dezamagesc. Sunt multumit de rezultat, un titlu de campion al etapei de EstEuropean este minunat. Multumesc fanilor, publicului, echipei si prietenilor de pe ciruit. Ne vedem la urmatoarea etapa.
Desi in timpul cursei a stabilit si a mentinut avans si de 10 secunde fata de adversarii sai, facand o cursa solitara, pe final Onoriu nu a mai tras, fiind anuntat de pe margine de echipa sa ca are deja un avans confortabil, mergand la conservarea materialului de concurs si reusind o victorie tactica spectaculoasa.
De cealalta parte, Robby Muresan se impune fara drept de apel in fata bulgarului Martin Choy la clasa Superbike 1000, dupa o lupta frumoasa in care cei doi s-au depasit altfernativ. Trecandu-si si aceasta victorie in palmares, Muresan devine deja campion national absolut 2015 la clasa Superbike 1000, cu trei participari si trei victorii detasate.
Imnul Romaniei s-a cantat la festivitatea de premiere si datorita pilotului experimentat Ionel Pascota, cel care s-a impus inca o data la clasa Supersport 600, obtinand suficiente puncte pentru a se instala confortabil si definitiv in pozitia de campion national 2015 al clasei sale.