Antrenorul Galca a obtinut tripla istorica la meciul de adio la Steaua!
Steaua a castigat cu 3-0 finala Cupei Romaniei-Timisoreana, dupa ce Adi Popa a reusit o dubla si o pasa de gol pentru Rusescu.
F.C. Steaua a castigat pentru a 22-a oara Cupa Romaniei-Timisoreana.
Duminica, pe Arena Nationala, Steaua a invins-o cu scorul categoric de 3-0 (1-0), pe Universitatea Cluj, in finala Cupei Romaniei.
Marcatorii golurilor :
- Adi Popa in min 9 si min 53
- Raul Rusescu in min 48.
La meci au participat 37.764 de spectatori platitori de bilet.
Meciul a fost intrerupt pentru 5 minute, in minutul 1, din cauza fanilor echipei clujene, care au aruncat torte in teren. Timp de aproximativ un sfert de ora fumul de pe teren a facut ca meciul sa fie vazut ca in ceata la tv. Cei 5.000 de fani ai Universitatii Cluj erau convinsi ca echipa lor va fi invinsa si de aceea au afisat un banner pe care scria:
- Nu suntem aici pentru trofeu / Suntem langa U mereu.
Galeria Universitatii Cluj a scandat :
- LIBERTATE PENTRU SUPORTERI !
- AFARA, AFARA CU UNGURII DIN TARA !
- DINAMO! (numele rivalei Stelei)
Fanii U Cluj au strigat si injurii la adresa FRF, pe care nu le reproducem. Ciudat este ca mare parte din spectatorii prezenti i-au aplaudat la unele scandari !
Filmul celor 3 goluri
Min 9 - 1-0: Stanciu patrunde in careul U Cluj pe partea stanga, ii paseaza lui Adi Popa, care da gol de la 12 metri, cu un sut imparabil la coltul lung.
Min 48 - 2-0: Adi Popa centreaza de pe dreapta, iar Rusescu da gol de la 6 metri, cu un sut imparabil cu latul.
Min 49 - 3-0: Stanciu ii paseaza lui Adi Popa, iar acesta da gol cu un sut imparabil de la 18 metri lateral dreapta, mingea ricosand din bara in plasa portii clujenilor.
Castigatorii si invinsii au fost premiati cu medalii. Jucatorii stelisti au primit tricouri albastre si medalii pentru castigarea Cupei. Si bineinteles, Trofeul Cupei Romaniei-Timisoreana a fost inmanat capitanilor echipei F.C. Steaua - Cristian Tanase si Alexandru Chipciu.
Au fost premiati si arbitrii condusi de Alexandru Tudor, premierea fiind facuta de Kyros Vassaras, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor. De asemenea, secretarul general al FRF le-a dat medalii jucatorilor Universitatii Cluj, si antrenorului Adrian Falub
O parte dintre spectatori i-au fluierat la festivitatea de premiere pe oficialii FRF - Burleanu, Chivochian si Vassaras,
Echipele finaliste:
F.C. Steaua: Nita - Papp (Rapa '69), Luchin, Varela (Tamas '77), Guilherme - Neagu (Iancu '65), Breeveld - Ad. Popa, Stanciu, Chipciu - Rusescu. Antrenor: Constantin Galca.
Universitatea Cluj: Veselovsky - Ciupe, Neag, Cr. Munteanu, Skvorc, Jovanovici (Bambara '56) - Ceppelini (Nuno Viveiros '46), Lungu, Kovacs (Cristocea '67) - Mengolo, Morar. Antrenor: Adrian Falub.
Cartonase galbene: Luchin '71 / Skvorc '24, Jovanovici '56.
Arbitru de centru : Alexandru Tudor, ajutat la cele doua linii de Valentin Avram si Vladimir Urzica (rezerva - Ciprian Dansa).
Asistenti suplimentari : George Gaman si Iulian Calin.
Observatori : Cristian Nica, Octavian Goga si Aurel Ionescu.