• Meciurile de la sfarsitul saptamanii au marcat jumatatea campaniei de calificare, borna in dreptul careia, dupa remiza scoasa in-extremis de "tricolori", Romania e cel mai bine plasata in drumul spre locul secund, care duce la barajul pentru CM de fotbal • La egalitate de puncte cu Ungaria si patru lungimi in fata Turciei, trupa lui Piturca va disputa pe teren propriu meciurile cu ambele rivale directe la pozitia a doua din grupa

Cat de mult s-a chinuit Romania ca sa obtina un egal in Ungaria! Dupa un meci penibil in multe momente, tricolorii au scos o remiza, 2-2 la Budapesta, in Grupa D a preliminariilor Campionatului Mondial de fotbal din Brazilia.

Cu acest rezultat ne mentinem la egalitate cu maghiarii in lupta pentru locul doi al grupei. Ungaria s-a asezat bine in teren si a avut initiativa in primele minute. Fundasii nostri au avut mari probleme in a-i bloca pe Szalai si Dzsudzsak, dar maghiarii si-au aratat si slabiciunile din aparare. Mutu a fost blocat de Kiraly in doua rinduri, insa marea noastra problema, fazele fixe, ne-au costat din nou. Vanczak, prost marcat de Goian, a inscris cu capul din 6 metri. Pana la pauza, Bogdan Stancu a ratat incredibil cu poarta goala si tricolorii intrau disperati la cabine in dezavantaj. Romania a revenit in joc prin golul inscris din penalty de Mutu (71), dar dupa doar 3 minute, Goian faulteaza in careu si Dzsudzsak nu ne-a iertat, 2-1. Dupa o faza creata de Maxim, Chipciu a marcat in prelungiri si a adus un punct. Tricolorii raman la egalitate cu Ungaria, 10 puncte.

Meciurile de vineri seara au marcat jumatatea campaniei de calificare, borna in dreptul careia, dupa remiza scoasa in-extremis de "tricolori", Romania e cel mai bine plasata in drumul spre locul secund, care duce la barajul pentru CM. La egalitate de puncte cu Ungaria si patru lungimi in fata Turciei, trupa lui Piturca va disputa pe teren propriu, in toamna, meciurile cu ambele rivale directe la pozitia a doua din grupa. O "dubla" programata la interval de patru zile: cu maghiarii pe 6 septembrie, cu otomanii pe 10 septembrie. E un avantaj completat de faptul ca va intalni la Bucuresti si Estonia, buturuga mica apta sa produca insa surprize in partea a doua a preliminariilor.
In acest timp, Turcia se va deplasa la Tallin, unde ai nostri au obtinut deja trei puncte, iar Ungaria se deplaseaza la Istanbul, chiar marti, intr-un loc unde "tricolorii" au obtinut de asemenea maximum in clasament. Practic, acceptand varianta ca orice punct castigat contra Olandei va fi un bonus pentru oricine si ca Andorra va fi numai un sparring, locul 2 se va decide, probabil, doar in meciurile directe dintre Romania, Turcia si Ungaria. Iar in functie de jocul rezultatelor, am putea ajunge si in situatia de a ne fi suficiente 4 puncte in "dubla" cu rivalele. Plus mentiunea ca, la finalul preliminariilor, va exista in cele noua grupe o ocupanta a pozitiei secunde care nu va prinde barajul, dar nu seria "tricolorilor" pare sa fie momentan amenintata.
Maine, Romania joaca in Olanda, un alt meci pe viata si pe moarte, iar selectionerul Romaniei va efectua mai multe modificari in echipa, fiind nemultumit de compartimentul ofensiv. In aparare, Tatarusanu, Tamas si Chiriches vor evolua mai mult ca sigur si in Olanda, in timp ce Gardos ii va lua locul lui Goian. In schimb, in atac, doar Mutu este 100% sigur ca va fi titular in Olanda. In rest, Grozav si Bogdan Stancu au sanse mici sa inceapa din primul minut, in timp ce Torje a dezamagit in a doua repriza cu Ungaria. Chipciu a jucat foarte putin vineri seara, dar golul marcat il poate propulsa in prima echipa. De asemenea, si Alex Maxim a revitalizat atacul Romaniei, iar impotriva Olandei poate incepe din primul minut, cum a facut-o si in amicalul cu Belgia. In plus, o alta varianta pentru ofensiva Romaniei este golgeterul Ligii 1, Raul Rusescu.

Clasament: 1. Olanda 15p, 2. Ungaria 10p, 3. Romania 10p, 4. Turcia 6p, 5. Estonia 3p, 6. Andorra 0p.
Vineri: Andora - Turcia 0-2, Olanda - Estonia 3-0, Ungaria - Romania 2-2

Etapa viitoare (maine): Estonia-Andorra, Turcia-Ungaria, Olanda-Romania