Echipa nationala a Romaniei a remizat, vineri, pe arena Ferenc Puskas din Budapesta, scor 2-2 (1-0), cu reprezentativa Ungariei, intr-un meci contand pentru grupa D de calificare la Cupa Mondiala din 2014. Pentru Romania au inscris Mutu ‘68 (penalti) si Chipciu ‘90+2, iar pentru Ungaria au marcat Vanczak ‘16 si Dzsudzsak ‘71 (penalti).

• Selectionerul Victor Piturca a declarat, vineri seara, dupa remiza cu Ungaria, scor 2-2, ca este destul de multumit de rezultat, subliniind insa ca unii jucatori nu au reactionat asa cum si-ar fi dorit el. "Am riscat putin, am avut sansa, asta e fotbalul. Suntem foarte multumiti cu acest rezultat. La un asemenea meci e foarte greu sa ai ocazii, pentru echipa gazda s-a aparat foarte bine, cu un marcaj foarte bun la duelurile unu la unu si terenul a fost destul de dificil pentru noi. Credeam ca vom reusi sa obtinem un punct, am si introdus jucatori cu profil ofensiv, am avut sansa, dar asta este fotbalul. Tin minte ca la primul meu mandat, conduceam, aveam ocazii si am fost egalati pe final. Probabil de asta acum a fost invers. Trebuia sa fi castigat, am primit doua goluri din faze fixe, este inadmisibil la asemenea nivel. Cand primesti un gol, ca pe primul, e foarte greu sa mai castigi. Am ratat in prima repriza cateva ocazii mari, poate daca am fi reusit vreuna, poate am fi castigat. Sunt multumit si cu acest rezultat", a declarat Piturca la TVR 1. El a mai spus ca terenul a fost "greoi" si ca un fost unii jucatori care nu au reactionat asa cum ar fi vrut: "La un asemenea meci e foarte greu sa ai ocazii, echipa gazda s-a aparat foarte bine, cu un marcaj foarte bun, si am jucat pe contraatac. Si terenul a fost destul de greoi pentru noi, am spus ca va fi foarte greu, cred ca au fost probleme si de concentrare, au fost jucatori care nu au reactionat cum as fi vrut. Nu dau nume, voi discuta cu ei in particular, sper sa remediem repede, sa dam batalia la Amsterdam, macar un punct sa luam. Si Turcia, la acest scor egal, a intrat in jocul calificarii. Si aici am venit sa castigam, si in Olanda ne dorim sa castigam, daca luam un punct va fi bine".

• Atacantul Adrian Mutu a declarat vineri seara, dupa remiza cu Ungaria, scor 2-2, ca singurul lucru pozitiv este faptul ca echipa Romaniei a alergat pana in ultimul minut si a incercat sa egaleze, precizand ca nu i s-a parut ca trebuia sa le se acorde un penalti gazdelor.
"A fost ciudat, foarte ciudat, si atunci cand am executat penalti. Tribunele erau goale. La penaltiul lor nu prea sunt de acord, nu mi s-a parut 11 metri. Putem sa laudam echipa Romaniei ca a alergat pana in ultimul minut si a incercat sa egaleze, asta e singurul lucru pozitiv. Sincer nu prea am jucat bine astazi dar felicit echipa pentru spiritul de lupta. Am obtinut un punct care pana la urma e bun. Nu a fost un meci stralucit, probabil ca nici Ungaria nu a fost peste noi, a dat doua goluri din faze fixe", a spus Mutu.
• Alexandru Chipciu: "Chiar am simtit ca voi da gol, am facut pariu cu Cristi Tanase ca o sa dau gol si Piti cred ca m-a simtit ca o sa dau gol. N-am realizat pe moment importanta golului, atunci doar m-am bucurat, important e ca am scos un punct si pastram sanse mari pentru calificarea de pe locul doi. Eu cred ca a fost un meci echilibrat, acum nu cred ca mai conteaza, important e rezultatul de egalitate si sansele pastrate. Cu Olanda orice e posibil, am demonstrat asta si la Steaua: chiar daca am jucat cu Ajax si cu Chelsea, cu munca si determinare s-a putut".
• Fotbalistul Alexandru Maxim a declarat vineri seara, dupa remiza obtinuta de Romania in meciul cu Ungaria, scor 2-2, ca a sperat pana in ultimul minut ca tricolorii vor egala, precizand ca pentru echipa antrenata de Victor Piturca era important sa nu piarda."Ma bucur ca a iesit bine pentru noi. Am sperat pana in ultimul minut, era un meci foarte important pentru noi. Important este ca am obtinut un rezultat pozitiv si ca ne mentinem in cursa pentru calificare. Va trebui sa ramanem foarte concentrati sa practicam un joc foarte bun si sa fim increzatori. A fost o atmosfera ciudata, pentru ca s-a jucat fara spectatori. Eram constienti ca va fi un meci intr-o oarecare masura decisiv pentru noi in privinta calificarii", a spus Maxim.
• Fundasul Gabriel Tamas a declarat vineri seara, dupa remiza cu Olanda, scor 2-2, ca este putin suparat deoarece el si colegii sai din echipa nationala isi doreau o victorie si a calificat drept dezamagitor faptul ca "tricolorii" au jucat foarte slab in repriza a doua."Este dezamagitor ca am jucat foarte slab a doua repriza. In prima repriza am avut foarte multe ocazii, daca inscriam un gol se schimba soarta meciului. Asta este, bine ca am scos un punct. Nu prea mi-a placut meciul pentru ca nu au fost suporteri si parca eram la antrenament. Nu stiu ce s-a intamplat cu terenul, ieri aluneca mingea, azi nu mai aluneca. Si noi am jucat repriza a doua foarte slab. Suntem putin suparati, noi am venit aici sa luam trei puncte", a spus Tamas.
• Dorin Goian: "E un punct important pentru noi, acum vom vedea cum va fi la meciul cu Olanda. Mergem acolo sa jucam, chiar daca e favorita, in fotbal se poate intampla orice si mergem sa ne jucam sansa acolo. Calculele le vom putea face in ultimele trei meciuri din grupa". Alexandru Maxim: "Putin norocos rezultatul, e important ca am obtinut un punct. Am sperat pana in ultimul minut, era important pentru noi sa nu pierdem in aceasta seara. Vor veni meciuri grele pentru noi, ne va fi foarte dificil la meciurile de acasa. Noi va trebui sa ne concentram la ce avem de facut si sa obtinem cat mai multe meciuri. A fost o atmosfera ciudata pentru ca s-a jucat fara spectatori. Cu gazonul a fost cam greu, dar ambele echipe au avut aceleasi conditii".
• Gheorghe Hagi: "E un rezultat bun, de moral pentru meciul cu Olanda, unde vor fi alte conditii. Aici a fost foarte greu, echipa a muncit si a reactionat, egalul e foarte bun. Conteaza rezultatul, mai putin ce joci. Mergem in Olanda sa facem un meci bun, cred ca acum increderea exista. Emerich Ienei: "Nu am mai vazut demult un joc atat de slab, au jucat mediocru in fata unei echipe care nu a fost de valoare. Noi am jucat azi ca o echipa rau de tot mediocra, fara ocazii de gol, aparare subreda, rezultatul este bun. Am castigat un punct, n-am pierdut trei".
• Dumitru Dragomir: "Joc foarte modest, rezultat foarte bun. Daca juca Steaua, batea usor. Ar fi trebuit ca Tanase sau Chipciu sa faca parte din primul 11. Astept sa joace bine la Amsterdam. A fost un avantaj ca nu s-a jucat cu spectatori, nu ne-a deranjat nimeni, parca eram in curtea scolii".
• Selectionerul Sandor Egervari a declarat, vineri seara, dupa remiza cu Romania, scor 2-2, ca este extrem de dezamagitor cand pierzi doua puncte in ultimul minut, subliniind ca jucatorilor sai le-a fost greu sa evolueze fara suporteri, informeaza site-ul oficial al federatiei maghiare de fotbal.

(Surse: Mediafax, Adevarul)