GSP.ro : Rat indeamna la echilibru dupa victoria din Estonia: "N-avem voie sa visam!"
Fundasul stinga al "tricolorilor" crede ca balticii vor reusi sa incurce celelalte adversare din grupa si avertizeaza ca impotriva Andorrei, marti, pe National Arena, nu va fi simplu: "N-au nimic de pierdut!"
- Razvan, a iesit victoria dorita Tallinn. Putem sa ne gindim deja altfel catre Mondialul din Brazilia, nu?
- Imi doresc sa mergem la fel de bine si in continuare! Am aratat pe teren ca am avut o ambitie mai mare decit estonienii si ne-au iesit mai multe decit la "amicalul" pierdut in Slovenia in urma cu trei saptamini. E doar o victorie, n-am realizat inca nimic special, insa pasul acesta ne ajuta mult pentru partidele viitoare.
- Ce spui de reusitele lui Marica si Torje?
- Ma bucur, ma bucur enorm, pentru evolutia tuturor colegilor! Am facut o repriza secunda mult mai buna, au venit si golurile, am demonstrat ca stim sa luptam pentru ceea ce ne-am propus.
"Avem nevoie de liniste inainte de Olanda si Turcia"
- Vor reusi cei mai tineri sa ramina cu picioarele pe pamint dupa acest succes?
- Eu, Lobby si cu ceilalti "batrini" din echipa vom incerca sa tinem o atmosfera buna la lot pentru partida cu Andorra si mai departe. N-avem voie sa visam sau sa ne umflam pentru ca am luat trei puncte in Estonia.
- Cu Andorra urmeaza si o reprezentatie spectaculoasa, nu doar pentru rezultat?
- Pare o partida mai simpla, dar nu va fi deloc asa! Trebuie sa raminem concentrati, chiar daca, in primul meci, au pierdut cu 5-0 acasa in fata Ungariei. N-au nimic de pierdut, vor veni probabil sa-si vinda scump pielea, insa n-avem voie sa facem nici un pas gresit. Inca trei puncte contra Andorrei vor fi perfecte ca sa putem pregati in liniste jocurile cu Olanda si cu Turcia, de peste o luna. Sint intilnirile cele mai importante din acest an.
"Am obtinut trei puncte vitale!"
- Crezi ca Estonia va reusi sa incurce celelalte formatii din grupa?
- Da! Asta ar fi ideal pentru noi! Romania a obtinut la Tallinn punctele pe care n-aveam voie sa le pierdem daca vrem sa ne gindim la calificare. Ne-am indeplinit primul obiectiv din preliminarii, asteptam si ca Olanda, Turcia sau Ungaria sa se impiedice contra Estoniei. Ne-ar prinde bine pe parcurs!
- Olanda a cistigat impotriva Turciei cu 2-0.
- Era mai bun un egal acolo! Dar e o victorie normala a olandezilor, care sint favoritii grupei. Au jucat pe teren propriu, au luat si ei primele trei puncte, un rezultat normal pina la urma!

Doar 3000 de bilete vindute cu Andorra!

Fanii echipei nationale nu se inghesuie la meciul cu Andorra, desi Romania a debutat cu victorie la Tallinn. Pina la ora meciului cu Estonia, suporterii si-au achizitionat doar 3.000 de bilete. In zilele urmatoare, se asteapta ca numarul vinzarilor sa creasca, insa, cel mai probabil, numarul tichetelor achizitionate nu va depasi 15.000.

Marica da un tricou pe Facebook

Entuziasmat de golul si pasa decisiva din meciul cu Estonia, Ciprian Marica le multumeste fanilor in cadrul retelelor de socializare. Acesta va darui tricoul sau de joc celui care ghiceste scorul exact al partidei Romania - Andorra. "Hai Romania!!! Daca dai un pronostic exact la Romania - Andorra si un like, pun la bataie tricoul de joc! Bafta si voua si hai Romaniaaaa!!!", a scris virful lui Schalke.
10 meciuri are Razvan Rat in calitate de capitan al echipei nationale: in partida contra Estoniei l-a egalat la acest capitol pe Lita Dumitru, depasindu-i pe Balaci si Iordanescu