Libertatea: Mircea Lucescu, antrenorul lui Sahtior, a castigat si Supercupa, dupa ce in acest sezon cucerise si campionatul, si Cupa Ucrainei
Sahtior Donetk, echipa antrenata de Mircea Lucescu (66 de ani) si la care evolueaza si fundasul Razvan Rat (31 de ani), a castigat Supercupa Ucrainei, dupa ce in sezonul precedent cucerise titlul de campioana si Cupa. In meciul jucat marti, la Lugansk, "minerii" au invins cu scorul de 2-0 pe Metalurg Donetk, finalista ultimei editii a Cupei Ucrainei.
Sahtior, cu Razvan Rat integralist, a castigat marti seara, pentru a patra oara in istorie, Supercupa Ucrainei, dupa ce a invins, scor 2-0, pe Metalurg Donetk. Rat si Lucescu, care au ajuns la clubul din estul Ucrainei in 2003, respectiv 2004, scriu istorie in fotbalul din tara vecina, fiecare fiind la al cincisprezecelea trofeu castigat cu echipa miliardarului Rinat Ahmetov.
"A fost mai usor decat ma asteptam, deoarece in ultimii ani echipa a crescut foarte mult in valoare si a devenit o masina de castigat trofee. Am pastrat jocul estetic si eficient, dar am redus media de varsta a jucatorilor, desi avem fotbalisti cu experienta, precum Srna, Rat sau Kucher. Acum vreau un traseu cat mai bun in Liga Campionilor, aceasta e prioritatea noastra pentru noul sezon", a declarat Mircea Lucescu.