Craiova gazduieste saptamana aceasta editia a treia a Trofeului "Popeci" la tenis feminin, turneu cu cele mai mari premii din provincie, 50.000 de dolari, si al doilea in Romania, dupa BCR Open Romania Ladies, cu premii totale in valoare de 100.000 de dolari
Clubul Sportiv Popeci din Craiova va gazdui, saptamana aceasta, editia a treia a turneului international de tenis feminin, dotat cu trofeul "Popeci".
Organizatorii au ridicat stacheta si au crescut valoarea premiilor de la an la an. La prima editie, in 2010, turneul era unul futures, de 10.000 de dolari, anul trecut premiile au crescut la 25.000 de dolari, iar anul acesta - la 50.000 de dolari (plus ospitalitate), astfel incat turneul a devenit cel mai important din provincie si al doilea ca importanta din tara, dupa BCR Open Ladies Romania.
Constantin Popeci, organizatorul turneului, a spus ieri in cadrul unei conferinte de presa ca nu se va opri aici. Pentru anul viitor intentioneaza sa ridice valoarea premiilor. "Imi este drag sa organizez acest turneu, mai ales pentru sportivii craioveni care practica tenisul. Am alaturi de mine un grup de prieteni care ma ajuta financiar sa sustin turneul. De fiecare data au fost deschisi la ce le-am propus: au acceptat sa marim premiile. Urmatorul prag ar fi 100.000 de dolari. Astept locuitorii din Craiova si nu numai sa urmareasca partidele, intrarea la Baza Sportiva Popeci fiind libera", a declarat Popeci, iubitor al sportului alb. Acesta a venit la conferinta de presa impreuna cu sponsorii turneului, iar invitat l-a avut, la fel ca la editiile precedente, pe fostul viceprimar al Craiovei, Marinica Dinca.
Acesta l-a laudat pe Popeci pentru ceea ce a realizat la baza sportiva, marturisind ca in scurta vreme va rivaliza cu Arenele BNR din Bucuresti: "Ma bucur ca particip an de an la acest turneu. Aici an de an se vad progresele si pot spune ca BNR se va muta aici, la figurat vorbind, deoarece baza sportiva arata excelent. Le urez bafta sportivelor participante si mi-as dori sa opreasca trofeul acasa o romanca".

Opt romance la simplu, Ema Bogdan, favorita principala la dublu

Revenind la turneu, pe tabloul principal de simplu se afla opt sportive din Romania, dintre care patru din Oltenia. Din Craiova sunt: Elena Bogdan (locul 203 WTA) favorita numarul 4 la simplu, junioara Ioana Loredana Rosca si Ana Vladutu. Acestea din urma sunt beneficiare ale unui wild-card din partea organizatorilor. A patra olteanca este Elena Camelia Hristea din Bals, care, de asemenea, a primit un wild-card. Celelalte romance de pe tabloul de 32 sunt Raluca Olaru (275 WTA), Diana Marcu (808 WTA, wild-card), Cristina Dinu (324 WTA) si Cristina-Andreea Mitu (292 WTA).
In calificari au mai participat Ingrid Alexandra Radu, Alisa Caluseriu, Virginia Tica si Roberta Maria Naicu, dar nu au reusit sa acceada pe tabloul principal. Favorita principala la simplu este o sportiva din Bulgaria, nr. 154 WTA, Elitsa Kostova. Sanse mari la cucerirea trofeului mai au Anna Floris (Italia, nr. 191 WTA) si Dinah Pfizenmaier (Germania, 198 WTA). Anul trecut, trofeul a ajuns la o romanca, Mihaela Buzarnescu, aceasta trecand in finala de italianca Analisa Bonna (243 WTA), prezenta si anul acesta in Banie.
In ceea ce priveste intrecerea de la dublu, craioveanca Elena Bogdan si Raluca Olaru fac pereche si sunt favorite principale. O pereche craioveana suta la suta este alcatuita din Roberta Maria Naicu si Ingrid Radu, in timp ce alta jucatoare de tenis din Banie, Alice Radu, va face pereche cu Camelia Hristea din Bals. Vineri, de la ora 19.00, se va disputa finala la dublu, sambata vor avea loc cele doua semifinale la simplu, iar duminica, de la ora 11.00, marea finala. Fazele superioare ale turneului vor fi transmise in direct pe TVR 2.