Handbalista de la SCM Craiova a fost convocata de Radu Voina la nationala pentru ultimele doua partide din preliminariile Campionatului European 2012, cu Portugalia si Grecia. Romania este deja calificata la turneul final, programat in luna decembrie.
Nationala de handbal feminin a Romaniei a ratat, in weekendul trecut, calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra, nereusind sa se claseze pe unul din primele doua locuri la turneul preolimpic de la Lyon (Franta). Jucatoarele lui Radu Voina trebuie sa-si revina repede deoarece mai au de disputat in perioada urmatoare doua meciuri oficiale, ultimele din cadrul preliminariilor Campionatului European din decembrie 2012. Valentina Elisei si colegele sale sunt deja calificate la turneul final, ocupand primul loc in grupa, la egalitate de puncte cu Serbia, dar nu isi pot permite sa se faca de ras in disputele cu Portugalia (maine, deplasare) si Grecia (sambata, la Piatra Neamt).
Pentru cele doua partide, selectionerul, care isi va incheia socotelile cu nationala Romaniei dupa partida cu Grecia, a chemat si o jucatoare de la SCM Craiova, Alexandra Gogorita.
Interul formatiei oltene, in varsta de 20 de ani, revine la nationala dupa cateva luni de pauza. In luna noiembrie a anului trecut, jucatoarea a fost chemata de Radu Voina pentru Trofeul Carpati, dar nu a fost inclusa in lotul care a plecat la Campionatul Mondial din Brazilia, traind o mare dezamagire, dar a recunoscut ca evolutia sa din acea perioada de la echipa de club nu era tocmai buna. Acum s-a bucurat ca a reintrat in atentia lui Radu Voina, selectioner care a avut mereu cuvinte de lauda la adresa ei, spunand ca Alexandra are un brat puternic si arunca bine. "M-a sunat domnul Voina sa ma prezint la lot si m-am bucurat. Nu imi facusem planuri de vacanta pentru ca astept sa termine si prietenul meu scoala si mai tarziu vom merge in vacanta. Este o perioada mai grea pentru nationala, dupa ratarea calificarii la Jocurile Olimpice de la Londra, dar trebuie sa ne gandim la viitor. Este bine ca se mizeaza pe integrarea jucatoarelor tinere, deoarece sunt niste meciuri fara miza mare. Sper sa nu dezamagesc in cele doua partide si sa invingem", a spus ieri Gogorita pentru GdS.
Inaintea ultimelor doua etape din preliminariile CE 2012, Romania se afla pe primul loc in grupa, cu 6 puncte, la egalitate cu Serbia, dar despartite de golaveraj, Portugalia ocupa locul trei cu 4 puncte, in timp ce Grecia nu a acumulat nici un punct in patru partide.

N-a avut emotii
la baraj

In ceea ce priveste echipa de club, Alexandra spune ca nu a avut deloc emotii ca SCM va retrograda. "La turneul de baraj de la Buzau nu am avut deloc emotii. Consider ca valoric am fost mult peste celelalte patru adversare si am demonstrat ca nu meritam sa retrogradam. Sper ca la anul vom avea cu totul si cu totul un alt parcurs", a spus interul echipei antrenate de Bogdan Burcea.
Revenind la echipa SCM, jucatoarea Mihaela Briscan si-a prelungit ieri intelegerea cu clubul municipalitatii cu inca un sezon. La fel a facut si sotul acesteia, Adrian Briscan, jucator la echipa de volei masculin a clubului.