Handbalistele craiovene au invins ieri, la o diferenta de 12 goluri, formatia de Divizia A Muresul Targu Mures, in prima partida din cadrul turneului de baraj de la Buzau
Echipa feminina de handbal SCM Craiova a obtinut o victorie facila ieri in meciul de debut din cadrul turneului de baraj pentru Liga Nationala, gazduit de orasul Buzau.
Jucatoarele pregatite de Bogdan Burcea si Grigore Albici au trecut cu scorul de 28-16 de divizionara A Muresul Targu Mures, formatie care a ajuns la acest turneu de pe locul trei in seria B, dupa ce CSS Caracal, castigatoarea seriei, nu a primit acceptul sa evolueze la turneul de promovare, iar CS Timisoara, echipa de pe locul doi, nu s-a inscris.
Valoarea superioara a craiovencelor si-a spus cuvantul in meciul de ieri, Roxana Han si colegele sale dominand partida de la un capat la celalalt. SCM s-a desprins decisiv inca din prima repriza, avand un avantaj de opt goluri la pauza, iar diferenta dintre cele doua combatante a crescut odata cu trecerea timpului.
"Este o victorie scontata, obtinuta in urma unui joc pe care l-am controlat de la un capat la altul. Nu a fost un meci spectaculos, dar a decurs asa cum ne-am propus. Fetele au evoluat multumitor si asteptam sa jucam la fel si in partida urmatoare, cu Neptun Constanta, echipa mult mai buna, pe care o stim foarte bine, deoarece ne-am intalnit de doua ori in acest sezon", a declarat ieri antrenorul Bogdan Burcea.
Acesta a trimis in teren urmatoarele jucatoare: Ildiko Barbu - Mihaela Briscan - 5 goluri, Alexandra Gogorita - 5 goluri, Roxana Han - 3 goluri, Nicoleta Craciun - 1 gol, Andreea Ianasi - 4 goluri, Irina Lazarin - 2 goluri. Au mai intrat: Maria Vlasceanu, Andreea Mitran - 5 goluri, Mihaela Patuleanu - 1 gol, Andreea Patuleanu - 2 goluri, Cristina Florica si Elena Nicu.

Terom Iasi s-a impus
in ultimele secunde

Desi in weekendul trecut Florin Zamfir, finantatorul formatiei Terom Iasi, anuntase ca echipa nu se va prezenta la baraj din lipsa banilor, moldovencele au ajuns la Buzau, iar ieri au obtinut o victorie la limita, in ultimele secunde, scor 28-27, in disputa cu Rapid Bucuresti. Antrenorul echipei SCM Craiova, Bogdan Burcea, a asistat la partida pentru a urmari la lucru viitoarele adversare. "A fost un joc incrancenat, decis in ultimele secunde. De altfel, consider ca pentru noi, Neptun Constanta si Terom Iasi sunt principalele contracandidate la unul dintre cele doua locuri de Liga Nationala", a adaugat Burcea.
SCM joaca azi cu Neptun Constanta, formatie pe care a invins-o in retur, pe teren propriu, scor 29-23, iar in partida tur s-au impus constantencele (scor 36-25).
Oltencele au pauza maine, vineri infrunta Terom Iasi, echipa antrenata de craioveanca Victorina Bora si pentru care evolueaza si fosta internationala Carmen Amariei, iar in ultimul meci vor intalni Rapid Bucuresti. La acest turneu se joaca sistemul "fiecare cu fiecare", iar primele doua clasate vor evolua in sezonul viitor in Liga Nationala.
Programul turneului
Etapa I (ieri): SCM Craiova - Muresul Targu Mures 28-16 (16-8), Terom Iasi - Rapid Bucuresti 28-27 (14-17). Neptun Constanta a stat.
Etapa a II-a (astazi): Muresul Targu Mures - Terom Iasi (ora 10.00), Neptun Constanta - SCM Craiova (ora 12.00). Rapid Bucuresti sta.
Etapa a III-a (maine): Terom Iasi - Neptun Constanta (ora 10.00), Rapid Bucuresti-Muresul Targu Mures (ora 12.00). SCM Craiova va sta.
Etapa a IV-a (vineri): Neptun Constanta - Rapid Bucuresti (ora 10.00), SCM Craiova - Terom Iasi (ora 12.00). Muresul Targu Mures va sta.
Etapa a V-a (sambata): Rapid Bucuresti - SCM Craiova (ora 10.00), Muresul Targu Mures - Neptun Constanta. Terom Iasi va sta.