Echipa feminina de handbal SCM Craiova a aflat programul meciurilor de la turneul de baraj pentru Liga Nationala, care se va desfasura in perioada 22-26 mai, pe teren neutru, la Buzau, cu participarea a cinci formatii. Primele doua clasate vor juca sezonul viitor in Liga Nationala.
Dupa ce au scapat de emotiile retrogradarii directe, pentru handbalistele de la SCM Craiova urmeaza o perioada foarte incarcata, in care vor disputa patru meciuri importante pentru viitorul echipei, in cadrul turneului de baraj pentru Liga Nationala, programat in perioada 22-26 mai, pe teren neutru, la Buzau. Cinci echipe, doua din Liga Nationala, SCM Craiova si Neptun Constanta, trei din Divizia A (Terom Iasi, Rapid Bucuresti si Muresul Targu Mures), vor lupta sa se claseze la finalul turneului pe unul din primele doua locuri care asigura participarea in sezonul viitor in Liga Nationala. Initial, la turneu ar fi trebuit sa participe sase formatii, Craiova, Constanta si primele doua clasate in cele doua serii din Divizia A, dar CSS Caracal (castigatoarea seriei B a Diviziei A) nu a primit acceptul sa evolueze la turneul de promovare, iar CS Timisoara (locul doi in Divizia A, seria B) nu s-a inscris. Astfel a fost chemata echipa din Targu Mures, clasata pe locul trei in seria B a Diviziei A. Daca erau sase echipe, ar fi fost impartite in doua serii.
Confruntare cu echipa Victorinei Bora

SCM Craiova, formatie care a facut un retur de campionat bun si s-a salvat de la retrogradarea directa, va juca la Buzau patru meciuri in cinci zile dupa urmatorul program: 22 mai cu Muresul Targu Mures, 23 mai cu Neptun Constanta, 25 mai cu Terom Iasi si 26 mai cu echipa Rapid Bucuresti. Pe 24 mai, formatia craioveana va sta.
Partida cu Terom Iasi, din 25 mai, va fi una speciala pentru SCM Craiova. Echipa din Iasi este antrenata de fosta jucatoare, apoi antrenoare a echipei oltene, craioveanca Victorina Bora, care o are sub comanda sa pe experimentata Carmen Amariei. Interesant este ca formatia Terom ar putea reprezenta in sezonul viitor orasul Drobeta Turnu Severin, moldovencele dispunand deja ultimele meciuri din Divizia A in orasul de la malul Dunarii. Daca vor promova, echipa se va intari cu Cristina Varzaru, care a semnat un precontract cu Terom.
Antrenorul craiovencelor, Bogdan Burcea, a spus ca programul este destul de incarcat si spera ca elevele sale si ale lui Grigore Albici sa faca un turneu bun, cu rezultate pe masura: "Cunoastem cam toate adversarele, cu exceptia echipei din Targu Mures. Vor fi cinci zile cu patru meciuri. Noi am incheiat mai tarziu prima parte a sezonului si speram ca oboseala acumulata sa nu isi spuna cuvantul. Cred ca fetele se vor mobiliza".
SCM a disputat aseara ultimul meci din retur, partida restanta din penultima etapa, pe terenul echipei lui Gheorghe Tadici, HC Zalau, finalista Cupei EHF. Partida s-a incheiat cu victoria gazdelor, scor 31-25 (16-15) si astfel formatia din Banie a incheiat returul pe locul 12, cu 16 puncte acumulate.
Programul meciurilor de baraj
Etapa I (22 mai): SCM Craiova - Muresul Tg. Mures (ora 10.00), Terom Iasi - Rapid Bucuresti (ora 12.00). Neptun Constanta sta. Etapa a II-a (23 mai): Muresul Tg. Mures - Terom Iasi (ora 10.00), Neptun Constanta - SCM Craiova (ora 12.00), Rapid Bucuresti sta. Etapa a III-a (24 mai): Terom Iasi - Neptun Constanta (ora 10.00), Rapid Bucuresti - Muresul Tg. Mures (ora 12.00). SCM Craiova sta. Etapa a IV-a (25 mai): Neptun Constanta - Rapid Bucuresti (ora 10.00), SCM Craiova - Terom Iasi, Muresul Tg. Mures sta. Etapa a V-a (26 mai): Rapid Bucuresti - SCM Craiova, Muresul Tg. Mures - Neptun Constanta, Terom Iasi sta.