Campioana Romaniei la handbal feminin, Oltchim Ramnicu Valcea, continua campania de intarire a lotului in vederea sezonului viitor prin transferul portarului iberic Silvia Navarro (foto). Jucatoarea care vine de la Itxako a semnat un contract pe un an cu Oltchim, iar prietenia cu Alexandrina Barbosa, jucatoare adusa recent la Oltchim, a avut o influenta foarte mare in realizarea acestui transfer, Navarro fiind curtata de multe cluburi europene. Silvia a convins staff-ul valcean prin prestatiile foarte bune din Liga Campionilor, dar si de la Campionatul Mondial, unde a aparat poarta Spaniei, echipa medaliata cu bronz la acea editie. "Au fost si alte cluburi care mi-au solicitat serviciile, dar cred ca prietenia mea cu Sandy Barbosa a contat enorm ca eu sa decid in favoarea chimistelor. Am decis sa jucam in Champions League, sa facem totul ca impreuna cu restul fetelor sa castigam pretiosul trofeu obtinut anul acesta de Buducnost, si cred ca va veni randul nostru in cel mai scurt timp", a fost prima declaratie a Silviei.
În dorinta de a castiga Liga Campionilor, Oltchim, semifinalista in competitia europeana intercluburi in acest sezon, a transferat mai multe jucatoare: Amandine Leynaud, Allison Pineau, Alexandrina Barbosa Cabral si acum Silvia Navarro.

Nationala s-a reunit pentru preolimpic

Nationala de handbal feminin a Romaniei s-a reunit ieri, fara cinci jucatoare (doua de la HC Zalau - Nichita, Ciuciulete - si trei internationale - Varzaru, Geiger, Paslaru), in vederea pregatirii si participarii la turneul preolimpic de la Lyon (25-27 mai).
"Nu s-au prezentat la reunire cele doua jucatoare de la HC Zalau, Nichita si Ciuciulete, plus cele trei internationale, Varzaru, Geiger si Paslaru. Echipele din strainatate le dau drumul mai tarziu celor trei, cat despre Zalau, nu stiu ce sa spun. Mi se pare trist ca n-au venit, clubul motivand ca au program incarcat", a declarat antrenorul Radu Voina, pentru Mediafax. Presedintele FRH, Cristian Gatu, a precizat ca a primit asigurari din partea HC Zalau ca cele doua jucatoare vor sosi in cantonamentul echipei nationale dupa meciul restant al echipei ardelene, cu SCM Craiova, de astazi (ora 17.00).
Jucatoarele tricolore au efectuat vizita medicala, apoi au plecat la Ramnicu Valcea, unde echipa va fi cantonata, impreuna cu nationala Coreei de Sud. Tricolorele vor juca trei meciuri amicale cu Coreea de Sud, pe 18, 19 si 20 mai.
Echipa Romaniei va pleca spre Franta pe 23 mai, iar pentru a se califica la JO de la Londra este obligata sa se claseze pe primele doua locuri la turneul preolimpic de la Lyon, acolo unde va intalni Franta (25 mai, ora 20.00), Muntenegru (26 mai, 15.45) si Japonia (27 mai, 15.15).