Campionatul National de cros, desfasurat weekendul trecut in localitatea Baile Felix, s-a bucurat de o participare numeroasa, la start fiind prezenti 666 de sportivi (317 la feminin, 349 la masculin) care au concurat la urmatoarele categorii de varsta: copii I, copii II, copii III, juniori I, juniori II, juniori III, tineret si seniori. Distanta de parcurs a fost in functie de categoria de varsta, de la 1.500 de metri, pentru cei mai tineri competitori, pana la 10.000 de metri, pentru seniori.
Oltenii au urcat pe podium de 12 ori, iar reprezentantii cluburilor din Craiova au obtinut sapte medalii, dintre care trei LPS "Petrache Triscu", doua CS Universitatea si tot doua CSM. Sportivii clasati pe primele patru locuri au obtinut dreptul de participare la Campionatul Balcanic de cros, programat la sfarsitul lunii, in Turcia. Medalii de aur au obtinut Daniel Matei (CSS Caracal, copii I) si echipa feminina de la CS Pandurii Targu Jiu (Laura Popescu, Maria Cretan, Flori Suciu, Mariana Fica, Adela Gosa). CS Universitatea Craiova a obtinut o medalie de argint, prin Florina Pierdevara, si una de bronz, prin Ionela Dinca, ambele la junioare 1 (6.000 metri). Ambele sportive au fost cooptate in lot pentru balcaniada.
CSM Craiova a castigat doua medalii, ambele la seniori. Marius Busca a obtinut argint la individual, iar impreuna cu echipa a luat bronz. Din echipa au mai facut parte Andrei Stefana, Alin Florea, Cezar Bobolicioiu si Stefanita Dragomir. LPS "Petrache Triscu" a obtinut trei medalii, la categorii mici de varsta, dupa cum urmeaza: argint pentru echipa masculina de juniori 2 (Aurel Rotaru, Alexandru Corzanu, Bogdan Stana, Mihaita Catu, Ion Daniel), bronz pentru echipa feminina junioare 3 (Maria Cioveie, Daniela Bogdan, Andreea Zamfir, Stefania Sandu) si bronz - Marius Constantin (categoria copii 3). Pe langa titlul national, CS Pandurii Targu Jiu a mai castigat o medalie de bronz, la echipe copile 2 (Denisa Stroescu, Bianca Nebancia, Teodora Deaconescu, Bianca Petcut si Andreea Berki). Si CSS Caracal a mai obtinut un argint, pe langa titlul national al lui Matei. Pe treapta a doua a podiumului a urcat echipa masculina de copii 3 a clubului oltean (Florentin Stae, Mihai Constantin, Dragos Pavel, Mihai Stancu). LPS Targu Jiu a obtinut o medalie, bronz, la echipe feminin, junioare 1 (Adela Baltoi, Madalina Enache, Elena Jilavu, Diana Guramba, Larisa Trica)