Baschetbalistii de la SCM-U Craiova au plecat ieri la Medias pentru partida de astazi cu Gaz Metan, fara capitanul Branislav Tomic. Sarbul, care revine dupa o accidentare la deget, nu a vrut sa forteze, iar antrenorii l-au menajat pentru meciul de sambata, cu Dinamo.
Baschetbalistii de la SCM-U Craiova au meci greu astazi. Jucatorii antrenati de Andelko Mandic si Marius Toma intalnesc, in deplasare, de la ora 18.00, formatia Gaz Metan Medias, in cadrul etapei a 22-a din Divizia A.
Adversarul oltenilor este foarte bun. Ardelenii ocupa locul trei in clasament, cu 33 de puncte, la fel ca formatiile de pe primele doua locuri, "U" Mobitelco Cluj si BC Timisoara. SCM-U vine dupa un meci usor, cu ultima clasata, Poli Iasi, pe teren propriu, iar victoria din fata moldovenilor i-a urcat pe craioveni pe locul 11, cu 26 de puncte, cu trei mai putin decat un grup de trei formatii clasate in fata lor (Energia Rovinari, proaspata castigatoare a Cupei Romaniei - BCM U Pitesti si CSU Atlassib Sibiu).
Delegatia olteana a plecat ieri spre Medias, dar in autocar nu a urcat si capitanul Branislav Tomic. Jucatorul sarb se afla in perioada de recuperare dupa o accidentare, fractura la degetul mare de la mana dreapta, iar antrenorii si medicii au decis ca "Bane" sa nu forteze. "Tomic nu face parte din lot pentru meciul de la Medias, dar va juca cu Dinamo sambata, la Bucuresti", a spus ieri Marius Toma, antrenor secund al formatiei din Banie. In schimb, pentru partida cu gazarii, in echipa craioveana va reveni canadianul Steve Ross. Cel mai bun marcator din echipa SCM-U, cu o medie de 20,6 puncte pe meci, a lipsit la meciul de vinerea trecuta, cu Iasiul, din cauza unei enterocolite.
Cat despre meciul de la Medias, Toma a spus ca "vom incerca sa facem o partida buna inainte de meciul cu Dinamo, de sambata, de la Bucuresti, unul in care trebuie sa ne luam revansa pentru esecul din tur, de la Craiova".

Votati jucatorii olteni pentru All Star Game!

Luni a inceput votarea pe internet, de catre fani, pentru alcatuirea loturilor celor doua selectionate, Nord si Sud, care vor participa la All Star Game-ul romanesc, programat pe 20 martie, la Timisoara. Loturile vor fi alcatuite tinandu-se cont de votul publicului (30%), votul media (30%) si votul tehnic al FRB - Colegiul Antrenorilor (40%). Pe acelasi sistem vor fi alesi si antrenorii care vor conduce cele doua selectionate. Rezultatele votului vor fi anuntate pe 13 martie, pe site-ul Federatiei Romane de Baschet (FRB). SCM-U Craiova are cinci jucatori nominalizati: Donte Gennie, Steve Ross, LeVar Seals, Iulian Orbeanu, Branislav Tomic, dar si pe antrenorul Andelko Mandic. Pentru ca acestia sa adune cat mai multe voturi, suporterii trebuie sa intre pe site-ul www.frbaschet.ro si sa apese bannerul din dreapta sus pentru a selecta cate un sportiv pentru fiecare post si un antrenor. Ultima zi de vot pe internet pentru public va fi 11 martie. Si Energia Rovinari are jucatori care pot fi votati de fanii gorjeni: Stefan Nikolic, Louis Darby junior, Porter Troupe, Adrian Gutoaia si David Steffel, dar si antrenorul Slobodan Nikolic poate fi votat. Jucatorii de la cele doua formatii oltene au ca adversari pentru un loc in echipa Sudului baschetbalisti de la CSU Asesoft Ploiesti, BCM U Pitesti, Dinamo Bucuresti, CSM Bucuresti si CSS Giurgiu.