Perechea formata din Horia Tecau si Robert Lindstedt s-a calificat ieri in semifinalele turneului de dublu din cadrul Australian Open. Cotati cu sansa a saptea la castigarea turneului de la Melbourne, Horia si partenerul sau suedez au avut nevoie de doua seturi pentru a-i invinge pe americanii Scott Lipsky si Rajeev Ram, cu 6-4, 6-4.
Tecau, locul 14 in clasamentul mondial de dublu, va evolua pentru prima data in semifinalele Australian Open, turneu unde pana acum nu depasise turul al treilea.
Tecau si Lindstedt vor juca pentru un loc in finala de la Melbourne impotriva invingatorilor dintre fratii americani Bob/Mike Bryan si polonezii Mariusz Frystenberg/Marcin Matkovski. Jucatorul roman mai are in palmares doua finale la Wimbledon (2010, 2011) si cate un sfert de finala la Roland Garros si US Open, ambele in 2011.
Romanul se descurca bine si la dublu mixt. Horia impreuna cu americanca Bethanie Mattek-Sands s-au calificat in sferturile de finala, dupa ce au batut in "optimi" perechea Iaroslava Svedova/Andy Ram (Kazahstan/Israel). Cuplul Tecau/Mattek-Sands se va lupta pentru un loc in semifinale cu invingatorii din meciul dintre Abigail Spears/Mariusz Fyrstenberg (SUA/Polonia) si Jarmila Gajdosova/Bruno Soares (Australia/Brazilia). In alta ordine de idei, Irina-Camelia Begu si Monica Niculescu au fost eliminate de rusoaicele Vera Zvonareva si Svetlana Kuznetsova in sferturile de finala, cu 7-5, 6-3.