Handbalista de 17 ani, originara din Segarcea, a fost cooptata, de putin timp, la Centrul National Olimpic de Excelenta de la Ramnicu Valcea si nu rateaza nici un meci sustinut pe teren propriu de Oltchim, echipa la care evolueaza jucatoarea sa preferata, Ada Nechita
In luna noiembrie a anului trecut, handbalista Madalina Bonea, de la clubul HCM Craiova, a primit o veste excelenta. Jucatoarea in varsta de 17 ani, care evolueaza pe postul de extrema dreapta, a primit o convocare sa mearga la Centrul National Olimpic de Excelenta (CNOE) de la Ramnicu Valcea, "pepiniera" handbalului feminin romanesc, care reuneste "crema" junioarelor din tara.
Jucatoarea nascuta la Segarcea si-a reamintit momentul in care a fost anuntata sa mearga la Valcea: "Am primit cu mare bucurie vestea pentru ca imi doream foarte mult sa joc acolo. Faptul ca faceam parte din lotul national de cadete cred ca m-a ajutat. Convocarea la Centru a fost un prim pas spre marea performanta".
Madalina nici nu isi mai aminteste cand a pus prima data mana pe o minge de handbal: "Cred ca prin clasa a doua m-am apucat de handbal. M-a vazut un profesor la stadion si m-a chemat la probe. In clasa a opta, cei de la HCM Craiova mi-au oferit un contract sa vin sa ma mut cu scoala la Craiova, la Liceul 'Henry Coanda'". La HCM, unde a facut parte din echipa antrenata de Adrian Fojica si George Burcea, s-a remarcat repede, ajungand jucatoare de baza, iar apoi la loturile nationale. In vara trecuta a avut prima "iesire" cu nationala Romaniei de cadete condusa de Popa Sevistean, un turneu in Germania.

Se antreneaza cu fetele de la Oltchim

Singura jucatoare doljeana de la CNOE spune ca la Valcea are parte de pregatire foarte buna: "M-am mutat cu scoala acolo, la Energetic, iar in fiecare zi avem doua antrenamente si intre ele merg la scoala. Acasa mergem numai cand ne dau voie, in unele weekenduri. Ma simt bine acolo".
Handbalista participa cu colegele sale de la Centrul de Excelenta in campionatul Diviziei A, seria A, sub denumirea de National Ramnicu Valcea, echipa fara drept de promovare in Liga Nationala. Tocmai fiindca evolueaza intr-o competitie unde nu sunt doar junioare, Madalina crede ca ea si colegele sale ar putea face fata si la echipe din prima liga.
Jucatoarea preferata a Madalinei Bonea este Ada Nechita, de la campioana Oltchim. "Imi place foarte mult de Ada Nechita. Este preferata mea. Imi place cum joaca si vreau sa-i calc pe urme. De cate ori am ocazia, merg la meciurile Oltchimului. Mai facem uneori antrenamente cu jucatoarele de la Oltchim, in special cele care nu prind echipa sau cele care se afla in perioada de refacere", a spus tanara, care evolueaza pe acelasi post cu iubita lui Florin Costea. Madalina provine din Segarcea, iar Ada, din Bailesti.
Jucatoarea premiata luna trecuta de Directia pentru Sport si Tineret Dolj s-a antrenat ieri alaturi de echipa SCM Craiova pentru a se mentine in forma, urmand sa se prezinte la Ramnicu Valcea pe 15 ianuarie.