Monica Niculescu (foto), cea mai bine clasata jucatoare romana in ierarhia mondiala feminina (locul 30), s-a calificat ieri in optimile de finala ale turneului de la Auckland (Noua Zeelanda), dotat cu premii totale in valoare de 220.000 de dolari. Jucatoarea nascuta in Slatina a invins-o in primul sau meci din 2012 pe Jamie Hampton din Statele Unite ale Americii, scor 7-6, 6-1. Romanca, fiind cotata cu a opta sansa la castigarea turneului, o va intalni pentru un loc in sferturile de finala pe chinezoaica Jie Zheng, care a trecut in primul tur de japoneza Ayumi Morita, scor 4-6, 6-3, 6-4.
Niculescu continua si in turneul de dublu, unde face pereche cu frantuzoaica Alize Cornet. Cele doua au trecut in runda inaugurala de cuplul din Romania format din craioveanca Elena Bogdan si Alexandra Dulgheru, scor 6-3, 6-4. In sferturile de dublu, perechea Niculescu/Cornet va infrunta perechea castigatoare din disputa Emily Fanning (Noua Zeelanda/Regina Kulikova (Rusia) - Julia Goerges (Germania)/Flavia Penetta (Italia).
Alexandra Dulgheru si Sorana Carstea au parasit turneul neo-zeelandez inca din primul tur, la simplu. Dulgheru a fost invinsa de sportiva americana Christina McHale, scor 6-2, 6-3, iar Sorana Carstea a fost intrecuta de italianca Flavia Pennetta (cap de serie numarul 4), scor 6-4, 7-6. Nici Simona Halep nu a inceput mai bine 2012. Ea a fost eliminata in primul tur al turneului de la Brisbane (Australia) de sportiva belgiana Kim Clijsters, scor 6-1, 6-4.
La masculin, perechea Horia Tecau/Robert Lindstedt (Romania/Suedia), cap de serie numarul 3, s-a calificat in sferturile de finala ale probei de dublu din cadrul turneului de la Brisbane (Australia), dotat cu premii in valoare de 434.250 de dolari. Tecau si Lindstedt au trecut in runda inaugurala de perechea ucraineana Aleksandr Dolgopolov/Denis Molchanov, scor 6-4, 6-4, dupa 68 de minute de joc. Si Victor Hanescu a inceput anul cu dreptul. Ajuns pe locul 90 mondial, Hanescu l-a invins in cadrul turneului de la Chennai (India) in doua seturi pe americanul Sam Querrey (93 ATP), un obisnuit al echipei de Cupa Davis a SUA, cu 6-3, 6-4, dupa o ora si 17 minute de joc. Urmatorul adversar al lui Victor va fi canadianul Milos Raonic, care a avut primul tur liber.