40 dintre cei mai valorosi sportivi de la Liceul cu Program Sportiv "Petrache Triscu" din Craiova si opt profesori-antrenori au plecat ieri la Herculane pentru un cantonament montan
Incarcati cu genti mari, spadasinii chiar cu armele, 40 de elevi sportivi de la Liceul cu Program Sportiv "Petrache Triscu" din Craiova au plecat ieri-dimineata spre Baile Herculane, statiune unde vor efectua un cantonament de pregatire. Sportivii, multipli medaliati, iar unii dintre ei componenti ai loturilor nationale, au fost insotiti de opt antrenori, iar banii pentru cantonament au venit de la Consiliul Judetean, Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, LPS "Petrache Triscu" si CS Universitatea Craiova.
Catalin Brandusoiu, director adjunct la LPS "Petrache Triscu", a spus ieri ca alegerea celor 40 de sportivi care vor avea privilegiul sa efectueze cantonamentul montan a fost destul de grea, pentru ca mult mai multi ar fi meritat sa mearga la Herculane, datorita rezultatelor obtinute in 2011: "Ne-a fost destul de greu sa ne limitam la 40 de sportivi pentru ca avem mult mai multi valorosi. I-am luat pe cei mai buni de la toate sectiile sportive si cate un antrenor de la fiecare sport. Exceptie a fost la atletism, unde sunt trei antrenori, cate unul pentru probele de sprint fond si semifond.
Sportivii merg sa-si incarce bateriile, cum se spune, pentru anul competitional 2012 si cu exceptia celor de la scrima, restul vor face pregatire fizica".

23.000 de lei de la Consiliul Judetean

Brandusoiu a punctat ca stagiul montan de la Herculane nu ar fi fost posibil fara sprijinul Consiliului Judetean, care a dat majoritatea banilor, dar si al altor colaboratori. "Este pentru a treia oara cand mergem la Herculane, datorita banilor veniti de la Consiliul Judetean Dolj. Acum trei ani au mers 125 de sportivi, acum doi ani 85, anul trecut nu s-a mers deloc, iar acum 40 de sportivi. Anul acesta, Consiliul Judetean Dolj ne-a dat, in cadrul Galei Sportului Scolar, 23.000 de lei pentru cantonamentul acesta, iar suma a fost completata cu 5.000 de lei de la Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, de la clubul CS Universitatea Craiova si nu in ultimul rand LPS 'Petrache Triscu'. Multumim pentru sprijin domnului Ion Prioteasa, presedintele Consiliului Judetean Dolj, doamnei Mihaela Motateanu, inspector scolar general al ISJ Dolj, si domnului Pavel Badea, de la CS Universitatea, care anul acesta a platit transportul si a mai dat si o suma de bani. Sportivii vor sta la un hotel bun si vor beneficia de cele mai bune conditii, sauna, piscina. Speram sa obtina medalii multe si anul acesta", a spus directorul adjunct de la "Triscu".
Spadasinele Cezara Constantin si Claudia Naboiu ar fi trebuit sa mearga si ele la Herculane, dar au preferat sa participe la un concurs important din cadrul Cupei Mondiale, programat saptamana viitoare la Bratislava (Slovacia).