Politistii de frontiera din Bechet impreuna cu inspectorii Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale (DRAOV) Craiova au descoperit la granita un nou transport de tigari de contrabanda. Marti seara, in jurul orei 19.30, un autocamion inmatriculat in Polonia, condus de un barbat de 43 de ani, a trecut Dunarea cu bacul, din Bulgaria, si s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet pentru a intra in Romania. Din documentele de insotire a marfii rezulta ca masina transporta din Grecia catre Letonia 8.918 cutii metalice de cate 1,4 kg, pline cu cafea boabe.

Conserve false

"Avand suspiciuni in ceea ce priveste continutul cutiilor metalice, politistii de frontiera impreuna cu inspectorii vamali din cadrul DRAOV Craiova au procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra autocamionului. Astfel, s-a constatat ca in interiorul cutiilor metalice se gaseau, ascunse printre boabe de porumb, pachete cu tigari netimbrate marca Business Royals. Cantitatea estimata depaseste 150.000 de pachete cu tigarete de contrabanda", a mentionat inspector Constantin Veronica, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Dolj.
Practic, in cutiile de conserva care ar fi trebuit sa contina cafea-boabe, traficantii introdusesera pachetele de tigari, langa care turnasera boabe de porumb, pentru a nu permite tigarilor sa se miste si pentru a da greutate cutiilor. Apoi, conservele au fost sigilate, cu gandul ca nimeni nu le va desface pentru a vedea ce e inauntru. Si totusi, politistilor si inspectorilor vamali din Bechet le-a trecut prin cap.
Camionul a fost indisponibilizat si trimis la sediul DRAOV Craiova, in vederea controlului fizic total asupra marfii si a inventarierii intregii cantitati de tigarete. Marfa de contrabanda va fi retinuta in vederea confiscarii, iar soferului i s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de contrabanda calificata.