Desi magistratii Judecatoriei Slatina au decis luni rearestarea lui Florin Anghel, zis Ambasador, baiatul lui Bercea Mondial, si a unui prieten de-al sau, Alin Radut Grigore, inculpati in aceeasi cauza, si a dispus emiterea de mandate de arestare pe numele acestora, cei doi sunt de negasit. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Olt, deocamdata cei doi nu au fost incarcerati. "Nici unul dintre cei doi inculpati nu a fost incarcerat in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Olt pana la aceasta data", a declarat comisarul Claudia Radu din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Olt.
Potrivit avocatului Mihai Dumitrascu, din cadrul Baroului Olt, aparatorul lui Vasile Anghel, zis Amar, fratele lui Bercea Mondial, parte in dosarul in care au fost judecati cei doi inculpati, imediat dupa emiterea mandatelor de arestare, acestea trebuia puse in aplicare.
Rudele din clanul Bercea sustin ca Florin si Alin s-ar sustrage aplicarii pedepsei privative de libertate. Rudele lui Ambasador au dezvaluit sub protectia anonimatului ca nepotul lor ar vrea sa paraseasca tara. Aceleasi rude au mai declarat ca Ambasador si Grigore au facut recurs si ca Tribunalul Olt a dat termen de judecata in cauza pentru 12 august.
De ce au fost trimisi in judecata

Judecatoria Slatina, instanta pe rolul careia s-a aflat dosarul privind cererea de revocare a eliberarii provizorii pe cautiune a lui Ambasador si Grigore, a decis luni trimiterea acestora in arest. Ambasador si Grigore au fost implicati in luna iunie intr-un scandal care a avut loc la Maruntei si in care cei doi, impreuna cu alti inculpati, l-au batut pe Amar, fratele lui Bercea, facand uz de arme albe. Din acest motiv, pentru cei doi, instanta a dispus masura arestarii preventive. Acestia au facut recurs si au obtinut eliberarea provizorie pe cautiune, totodata instanta impunandu-le si anumite masuri pe care cei doi trebuia sa le respecte. Ambasador a incalcat masurile impuse de lege si s-a intalnit cu unul dintre inculpati. Ulterior, Parchetul, dar si Amar si Felix, fratii lui Bercea, au cerut revocarea eliberarii provizorii pe cautiune a lui Ambasador si Grigore.