promotor.ro: 5 greseli pe care le fac pana si cei mai experimentati soferi
1. Neatentia - activitati care te distrag de la condus.
2. Nepastrarea distantei fata de masinile din fata
3. Neasigurarea in momentul efectuarii manevrelor de mers inapoi
4. Depasirea vitezei legale
5. Nesemnalizarea directiei de mers

Iata un top 5 al celor mai des intalnite greseli pe care le fac soferii in trafic:

1. Neatentia - activitati care te distrag de la condus
Pare un cliseu pe care l-ati auzit de mai multe ori, dar neatentia si desfasurarea in timpul conducerii a altor activitati care te distrag de la condus, pot duce la accidente.

2. Nepastrarea distantei fata de masinile din fata
Sunt destul de frecvente in trafic situatiile in care conducatoruii auto manati de o permanenta graba sau de dorinta de a arata cat de buni soferi sunt ei, uita sa pastreze o distanta adecvata intre masina lor si cea din fata. Desi efortul minim de a lasa suficient loc intre masina ta si cea din fata poate evita multe accidente, multi ignora acest aspect dar risca enorm sa provoace o tragedie.

3. Neasigurarea in momentul efectuarii manevrelor de mers inapoi
Neasigurarea in momentul efectuarii manevrelor de mers inapoi, in special in orase, in situatiile in care vizibilitatea este obturata, poate duce la accidente. Soferii care vor sa faca o astfel de manevra ar trebui sa fie pilotati de o alta persoana.

4. Depasirea vitezei legale
Soferii, cand stiu ca prin zona nu se alfa politisti rutieri, au tendinta de a depasi viteza legala. Acest lucru este foarte periculos mai ales in zonele urbane, deoarece ii pune in imposibilitatea opririi in siguranta la trecerile pentru pietoni sau la parasirea partii carosabile in curbe unde aderenta este scazuta.

5. Nesemnalizarea directiei de mers
Vorba merge si-asa functioneaza pana cand dai de belea. Cel mai bine e sa nu ajungi acolo. Asadar, nesemnalizarea sau semnalizarea tardiva a schimbarii directiei de mers plus neasigurarea inainte de schimbarea benzii de mers pot duce la situatia in care ceilalti conducatori auto nu mai pot evita producerea accidentelor.