AmosNews : Respectarea regimului legal de viteza, in atentia politistilor

Directia Rutiera din I.G.P.R. coordoneaza, in perioada 19-31 august a.c., la nivel national, o actiune pe linia respectarii regimului legal de viteza, potrivit calendarelor de activitati ale politiei rutiere si Organizatiei Politiilor Europene - T.I.S.P.O.L, pentru anul 2013.
In urma activitatilor desfasurate in minivacanta de "Sfanta Maria", peste 370 de permise de conducere au fost retinute pentru depasirea vitezei de deplasare cu mai mult de 50 de km/h peste limita admisa pe sectorul de drum respectiv.
Politia Romana atrage atentia asupra necesitatii respectarii normelor rutiere.
In ultima decada a lunii august, respectiv in perioada 19-31 august a.c., conform calendarului de activitati al Organizatiei Politiei Europene T.I.S.P.O.L., la nivelul tuturor tarilor membre organizatiei, se desfasoara actiuni care vizeaza combaterea excesului de viteza si, totodata, constientizarea conducatorilor auto asupra pericolului la care se expun, atat ei cat si ceilalti participanti la trafic, prin adoptarea unei viteze de deplasare peste limita legala.
Astfel, in perioada mentionata, sub coordonarea Directiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., Serviciile Rutiere din cadrul inspectoratelor de politie judetene, birourile de politie pentru Autostrazi si Brigada Rutiera din cadrul Directiei Generale de Politie a municipiului Bucuresti vor desfasura actiuni punctuale, pentru informarea conducatorilor auto, precum si pentru sanctionarea celor care nu respecta regimul legal de viteza, folosind toate aparatele de masurare a vitezei din dotare.
Politia Romana atrage atentia asupra necesitatii respectarii normelor rutiere.
De altfel, in perioada 15-18 august a.c., politistii rutieri, sprijiniti de colegii de la ordine publica, au actionat pentru reducerea numarului si consecintelor accidentelor rutiere, avand drept cauza nerespectarea regimului legal de viteza.
Astfel, politistii au actionat in trafic, in medie, zilnic, cu peste 450 de autospeciale, ce au avut montata aparatura de filmare si inregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.
In patru zile, politistii rutieri au aplicat peste 14.400 de sanctiuni contraventionale pentru depasirea vitezei legale, retinand, totodata, 371 de permise de conducere pentru depasirea vitezei de deplasare cu mai mult de 50 de km/h peste limita admisa pe sectorul de drum respectiv.