Bulevardul care face legatura intre nordul si sudul Craiovei va fi inchis intre Calea Bucuresti si A.I. Cuza
Extinderea lucrarilor la pasajul subteran impune aplicarea unor noi restrictii de circulatie, pentru a crea front de lucru constructorului MITLIV. De aceasta data e vorba de inchiderea unui intreg sector din bulevardul Carol I, mai precis de portiunea cuprinsa intre bulevardele A.I. Cuza si Calea Bucuresti, restrictie care ar urma sa intre in vigoare cel mai probabil miercuri seara, 27 iunie, sau joi dimineata, 28 iunie, si va dura pana la finalizarea lucrarilor, deci probabil un an, plus sau minus cateva luni.
"Noile restrictii vizeaza inchiderea circulatiei pe bulevardul Carol I, sectorul de drum cuprins intre strada A.I. Cuza si Calea Bucuresti. Ca rute ocolitoare se vor putea folosi traseul Calea Bucuresti - strada Unirii - strada A.I. Cuza - strada Aries pentru deplasarea participantilor la trafic pe directia nord-sud, iar in celalalt sens se va putea ocoli zona restrictionata pe ruta strada Aries - strada A.I. Cuza - strada Fratii Golesti - strada Calea Bucuresti - Carol I. Deocamdata, ramane deschisa intersectia strazilor A.I. Cuza si Aries", a mentionat inspectorul de politie Alin Apostol, care este si reprezentantul Politiei Rutiere Municipale in Comisia de Sistematizare a Circulatiei Rutiere si Pietonale de pe langa Primaria Craiova.
O fi miercuri, o fi joi?
In paralel, raman in vigoare restrictiile de circulatie care sunt aplicate pe strada Aries, in zona Luxor. In etapa urmatoare, probabil chiar de luna viitoare, urmeaza sa se inchida integral strada Aries, de la intersectia cu A.I. Cuza pana la cea cu Eugeniu Carada.
Momentul de la care se vor aplica noile restrictii ramane inca incert. Teoretic, potrivit Managementului de trafic aprobat de Comisia de Sistematizare a Circulatiei Rutiere si Pietonale de pe langa Primaria Craiova, inchiderea strazii Carol I ar urma sa se aplice din ziua de 28 iunie, mai precis de la ora 00.00 a noptii de miercuri spre joi, insa constructorul MITLIV a cerut inchiderea circulatiei inca de miercuri seara, de la ora 22.00.
Pana ieri, la inchiderea editiei, nu se luase inca o decizie in acest sens. Noul primar al Craiovei, Olguta Vasilescu, nu semnase dispozitia de inchidere a strazii, fiind plecata la Bucuresti, iar cei doi viceprimari nu aveau delegatie de semnatura in acest sens, astfel ca este inca sub semnul incertitudinii aplicarea acestor restrictii potrivit programului stabilit initial.