In luna august a.c., politisti ai Serviciului Investigatii Criminale - Sector 6 au initiat o actiune de documentare a persoanelor predispuse la comiterea furturilor din locuinte.
De la declansarea actiunii si pana in prezent au fost identificate mai multe persoane care au comis asemenea fapte, o parte dintre ele fiind deja in curs de judecata.
In baza informatiilor obtinute, astazi, 28 octombrie a.c., politisti din cadrul Serviciului Investigatii Criminale - Sector 6, cu sprijinul Directiei de Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, au declansat o actiune care a vizat doua persoane cunoscute ca "spargatori de locuinte".
In jurul orei 06.00 a fost observat Z. Ion, care a plecat de pe raza sectorului 5 impreuna cu S. Victor. Cei doi, folosind un autoturism, s-au deplasat in mai multe zone ale Capitalei, unde au intrat in mai multe imobile.
In jurul orei 11.30, cei doi au intrat, pe rand, intr-un bloc de pe raza sectorului 1. Au iesit dupa aproximativ 20 de minute, avand asupra lor o sacosa mare, din plastic, in care puteau fi observate mai multe obiecte, printre care si un laptop.
Dupa ce au iesit din scara, s-au despartit, unul dintre ei plecand pe jos, iar celalalt cu autoturismul.
Au mers cateva minute pe trasee diferite, dupa care s-au reintalnit si au plecat cu autoturismul spre sectorul 5 al Capitalei.
Imediat s-a luat legatura cu sectia de politie pe raza careia se afla blocul unde au patruns cei doi, stabilindu-se ca in acest imobil a fost fortata usa unui apartament, de unde au fost sustrase mai multe bijuterii, parfumuri si un laptop.
Concomitent, politistii au continuat urmarirea celor doua persoane si s-a trecut la blocarea autoturismului. Au fost somati sa opreasca, moment in care S. Victor a incercat sa demareze in viteza. După somatia legala, a fost folosit armamentul din dotare, fiind trase doua focuri in plan vertical, reusindu-se astfel imobilizarea celor doi.
Asupra lor au fost gasite bijuterii din aur si argint, mai multe flacoane de parfum, un laptop si mai multe obiecte artizanale, folosite pentru fortarea incuietorilor.
Cercetarile sunt continuate cu Z. Ion, de 39 de ani, din Bucuresti si S. Victor, de 38 de ani, din judetul Ilfov - ambii cunoscuti cu antecedente penale - in stare de retinere, sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.
Cei doi barbati, unul din Ilfov, celalalt din Bucuresti, au fost imobilizati dupa ce a fost folosit armamentul din dotare. Au fost trase doua focuri de avertisment in plan vertical, dupa ce, in prealabil, au fost folosite toate somatiile legale.
Audierile vor avea loc la sediul Serviciului de Investigatii Criminale - Sector 6.