In perioada iulie - septembrie 2011, politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale - Politia Sectorului 3 - D.G.P.M.B., sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria sectorului 3, au desfasurat un complex de activitati specifice in vederea documentarii si probarii activitatii infractionale a membrilor unei grupari infractionale specializata in obtinerea de credite de la unitati bancare, prin acte false.
Dintre membrii gruparii au fost identificati: H. Paul de 39 de ani, M. Tudor de 28 de ani, H. Simona de 27 de ani, S. Liviu de 32 de ani, C. Mircea de 55 de ani, M. Cristina de 34 de ani, D. Ion de 27 de ani, S. Florin de 43 de ani, D. Valentina de 24 de ani, P. Iulian de 40 de ani, D. Elena de 43 de ani, N. Florin de 33 de ani, S. Gheorghe de 30 de ani, F. Benone de 40 de ani, C. Lacramioara de 24 de ani, C. Marian de 41 de ani, D. Roxana de 23 de ani.
Cei in cauza, prin mijloace frauduloase, avand asupra lor documente falsificate si prin intermediul unor firme fictive, au reusit sa obtina mai multe credite de la mai multe sucursale bancare, valoarea prejudiciului, cauzat prin neplata ratelor, fiind evaluat la suma de aproximativ 180.000 lei.
La data de 30.09.2011, politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale - Politia Sectorului 3 au pus in executare un numar de 10 mandate de aducere in Bucuresti, Buftea si Calarasi, ocazie cu care au fost depistati si condusi la
sediul Politiei Sectorului 3 H. Simona, S. Liviu, C. Mircea, D. Ion, M. Cristina, D. Valentina, D. Roxana, C. Marian, C. Lacramioara.
Impotriva acestora s-a inceput urmarirea penala pentru comiterea infractiunii de inselaciune cu consecinte deosebit de grave in forma continuate.
Cercetarile sunt continuate cu C. Marian si D. Ion in stare de retinere urmand a fi prezentati Parchetului Judecatoriei Sectorului 3 cu propunere de arestare preventiva.