Ieri, la sediul Ministerului Aministrariei si Internelor, Sala de Marmura, s-a desfasurat o masa rotunda la care au participat Mihai Atanasoaei, Prefectul Municipiului Bucuresti, Cristina Ecaterina Corut, Subprefectul Municipiului Bucuresti, chestor de politie Vasile Viorel, Director General al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, general de brigada Eugen Meran, Director General al Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti si reprezentanti ai trusturilor de presa.
Scopul intalnirii a fost promovarea Strategiei de prevenire a criminalitatii si solicitarea sprijinului mass-mediei, in vederea implementarii acesteia.
Cu acest prilej s-a prezentat programul pe zile a evenimentului national Saptamana prevenirii criminalitatii, aflat la a VI-a editie.
Astfel, marti 27 septembrie 2011, la ora 12.00, o echipa multidisciplinara formata din 126 de specialisti (politisti, politisi locali, jandarmi, avocati, mediatori, asistenti sociali, psiholgi, sociologi, medici si personal sanitar) vor desfasura simultan activitati de educatie preventiva in 102 scoli (66 scoli generale si 36 licee) din toate sectoarele din Bucuresti.
Activitatea ce a avut loc la Scoala Generala nr. 27 din sectorul 5, strada Muntii Carpati nr. 72 va fi sustinuta de domnul chestor de politie Vasile Viorel, Director General al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, iar cea de la Scoala Generala nr.183 din sector 1, strada Dunei nr 1, de domnul comisar sef de politie Marinescu Niculae, Director General Adjunct al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.
Mass media a fost invitata sa participe si sa mediatizeze actiunea.
Lista de scoli in care se va face interventia in echipa interdisciplinara se afla postata pe site-ul www.politiacapitalei.ro.