In perioada august-septembrie 2011, la nivelul Sectiei 23 Politie au fost inregistrate mai multe furturi din locuinta cu mod de operare "chei potrivite".
In urma verificarilor, politistii Biroului de Investigatii Criminale - Sectia 23 Politie, l-au identificat pe T. Ioan de 58 de ani, din judetul Ilfov, cunoscut cu antecedente penale, suspect de comiterea faptelor.
La data de 08.09.2011, politistii l-au prins in flagrant pe T. Ioan imediat dupa ce, prin folosirea de chei potrivite (pontoarca), a patruns intr-o locuinta situata in str. Campia Libertatii, sectorul 3, de unde a sustras un ceas de mana si mai multe pachete de tigari, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 1.000 de lei.
La controlul corporal efectuat asupra acestuia, au fost gasite bunurile sustrase si mai multe instrumente folosite la spargerile de locuinta prin metoda "chei potrivite" (chei confectionate artizanal, pieptene, lera, surubelnite, manusi, hartie de lipit pe vizor).
Cu ocazia cercetarilor, in sarcina lui T. Ioan s-a stabilit comiterea mai multor fapte cu acelasi mod de operare pe raza Sectiei 23 Politie, cat si pe raza Sectorului 3.
Cercetarile sunt continuate de politistii Sectiei 23, sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat, cu cel in cauza in stare de retinere, urmand a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3, cu propunere de arestare preventiva.