Mai multi consilieri locali din municipiul Petrosani si-au exprimat indignarea fata de modul in care sunt tratati cetatenii care participa la sedintele de consiliu si au propus revizuirea acestei atitudini. Cel care a punctat acest aspect a fost consilierul PD Valeriu Butulescu, iar ideea sa a fost primita cu zambete, dar si cu aprobare.
Consilierii din Petrosani si-au facut autocritica, iar consilierul Valeriu Butulescu le-a solicitat colegilor sa-si schimbe atitudinea si sa nu ii mai ia peste picior pe cetatenii care isi prezinta problemele in sedinta. "Oamenii pleaca de la sedintele de consiliu plangand, pentru ca sunt tratati cum sunt tratati. Ne consideram niste mandarini sau Dumnezei locali si nu ne aplecam urechea la problemele lor. Din fericire, noi, consilierii locali, suntem propusi de urbe vremelnic pe aceste posturi. De cele mai multe ori nu avem rabdare sa-i ascultam si-i trimitem la plimbare", a declarat Butulescu.
Daca unii consilieri locali au primit cu zambete propunerea consilierului, altii s-au declarat de acord cu schimbarea de atitudine fata de tratarea oamenilor care se prezinta la sedinte. Butulescu a spus ca, indiferent care ar fi problema pentru care oamenii participa la sedinta de consiliu, acestia sunt luati peste picior de consilierii plictisiti, care ajung cu greu la punctul "diverse" si in doua sau trei minute, cat li se permite sa vorbeasca, nu pot puncta toate aspectele care i-ar avantaja. In plus, nu o data, astfel de cetateni au plecat plangand de la sedintele locale. "Propun si eu sa ne schimbam atitudinea si sa-i ascultam pe oamenii care vin la sedinte. Eu sunt de putin timp consilier local si-mi amintesc cum eram tratata la randul meu atunci cand ma prezentam cu o cerere", a declarat Viorica Macavei. "Este adevarat, atunci cand este vorba de un simplu cetatean, suntem mai putin flexibili decat in alte cazuri, motiv pentru care sustin si eu schimbarea de atitudine", a precizat la randul sau consilierul Sorin Stanisel.
Nu toti consilierii au fost de acord cu propunerea lui Valeriu Butulescu, iar unii au luat-o chiar in ras, insa revizuirea de atitudine a consilierilor va putea fi probata abia in luna mai, atunci cand se va derula prima sedinta a Consiliului Local al municipiului Petrosani.