COTIDIANUL: Un partid cu Gusa (Autor: Cornel Nistorescu)
Anuntul lui Cozmin Gusa a starnit mai multe zambete decat sperante. El a fost facut intr-un moment in care se strange latul in jurul Realitatii TV. Cozmin Gusa, Rares Bogdan, Monica Macovei si toata trupa din preajma lui Klaus Iohannis au incercat sa transforme situatia critica a postului de televiziune intr-o problema de suprimare a libertatii presei, desi ne aflam in fata unui furt al unei societati de televiziune pe baza unui fals in acte.
Documentul publicat de Cotidianul.ro confirma fara putinta de tagada constatarea DNA: Maricel Pacuraru si Cozmin Gusa au furat postul Realitatea TV de la Blue Link Comunicazioni. Si ca de ani buni Realitatea TV o taraie in insolvente, platind statului roman un fel de zero bani si zero lei. Ca sa acopere pericolul care planeaza asupra postului de televiziune cu care isi fac aranjamentele in fiecare zi, Cozmin Gusa a lansat comedia cu facutul unui partid numit Partidul Realitatea si care nu va influenta in nici un fel politica editoriala a postului.
Hazul este nesfarsit, ca si prefacatoria! Vadim a pornit tot de la o afacere media (revista Romania Mare), fiind actorul principal al operatiunii. Dar Vadim, cat a fost el de zaltat si de papusat, avea un anume farmec, plus o anume cultura bazata pe o memorie elefantina. Partid dintr-o televiziune a facut si Dan Diaconescu, mult mai abil jucator si sforar. Si, cu toti banii si cu toate invartelile sale, a sfeclit-o si el. Dan Diaconescu avea ceva naiv si diabolic, un fel de actorie pe intelesul tuturor, si prindea in plasa discursului sau gaunos mii si zeci de mii de fraieri de la periferie. Gusa n-are acces la omul simplu cu care sa faca procente. Pentru romanul de rand, Gusa este plicticos, de neinteles si mult prea arogant. Nu prinde. Nu are nici popularitatea lui Gigi Becali. Nu cred ca se bucura nici de sustinerea lui Klaus Iohannis. Doar n-o sa-l cheme sa-l ingroape in sfaturi, cum a incercat cu Traian Basescu pana cand si acesta l-a dat afara. Deci Gusa si Rares Bogdan vor sa-si faca partid. Independentii Rares Bogdan si Cozmin Gusa vor aparea pe micul ecran si nu-si vor zice nimic si niciodata despre existenta partidului lor, nici a SRI-ului, nici macar a lui Klaus Iohannis.
Cum si in ce fel va face Cozmin Gusa un partid? Dupa lectiile pe care le-a invatat la PSD, despre care spune ca l-a condus, uitand sa precizeze ca Adrian Nastase l-a dat afara? Dupa modelul si stilul PIN in care n-a mai ramas nici Lavinia Sandru? Nu stie Cozmin Gusa ca nu are lipici la public, chiar daca ar fi sa doarma si pe micul ecran? Si ca, oricat ar vorbi prin telefon, despre oricate situatii speciale, nu va trece de 1%? Nu realizeaza el ca in loc sa atraga sustinatori, interventiile sale lungi, pretioase, plicticoase mai mult au alungat publicul decat l-au atras? Sau va pastra tipicul PIN, dar o va inlocui pe Lavinia Sandru cu Denise Rifai? Oricit s-ar stradui Cozmin Gusa si sustinatorii sai nu vor izbuti sa urneasca un partid important. N-au reusit nici altii. Nici PMP, nici USR, nici Ciolos si nici Ponta. Un partid nu se face cu vorbe si cu oameni care figureaza de ani de zile pe listele de aventurieri, de fanfaroni si impostori. Or fi vrand unii sa faramiteze tot spectrul politic romanesc pentru a putea recompune aliante si blocuri dupa bunul lor plac, dar nu cu oricine poti incropi o miscare politica. Chiar daca unele idei scapate de Cozmin Gusa sunt interesante, omul este un personaj uzat politic si comunicational. Dorinta lui de a se baga in carti cu orice pret nu depaseste cu mult Federatia Romana de Judo.

Sursa: Cotidianul ro