Atitudinea din Calarasi informeaza: Activitatea legislativa a parlamentarilor calaraseni la 10 luni dupa investire. Date statistice si nu numai (Autor: PIRLOAGA MARIAN)
Potrivit fisei de parlamentar actualizata zilnic de catre Camera Deputaților si Senatul Romaniei activitatea legislativa a unor parlamentari calaraseni este deosebit de buna, la nici un an de cand au fost investiti, desi altii se remarca printr-o prestatie indoielnica. Clasamentul l-am realizat in ordinea performantei, descrescator.

Senat

1. Roxana Paturca. PSD. Comisia de buget finante si Comisia de mediu. Initiative legislative (19) Declaratii politice (6) Interpelari (1) Luari de cuvant in plen (5) Motiuni (1)
2. Raducu Filipescu. PNL. Grupul de prietenie cu Maroc si Elvetia. Propuneri legislative 5, 1 motiune

Camera Deputatilor

1. Eugen Nicolicea. PSD. Comisia de disciplina si imunitati. Comisia pentru tehnlogia informatiei si comunicatiilor.Initiative legislative 42 din care 13 au fost promulgate ca legi. Luari de cuvant 21(in 18 sedinte), luari de cuvant in BP 61 (in 62 sedinte), Proiecte de hotarare initiate 2

2. Cristian George Sefer. PMP. Comisia pentru munca si protectie sociala. Propuneri legislative 25, intrebari si interpelari 8, luari de cuvant 5 ( in 5 sedinte), declaratii politice 3
3. Catalin Marian Predoiu. PNL. Comisia juridica, de disciplina si de imunitati. Propuneri legislative 8

4. Iacomi Iulian (deputat PSD pana in iulie 2017) Comisia pentru administratie publica si amenajarea teritoriului. Propuneri legislative 4 , din care 1 promulgata ca lege, luari de cuvant 1, motiuni 1

Va intrebati probabil cu ce se ocupa in teritoriu parlamentarii alesi? Ei bine:
- Roxana Paturca participa la multe evenimente desfasurate atat in municipiul Calarasi, cat si in comunele din judet. Roxana Paturca: In intalnirile avute cu cetatenii am luat act, inca odata, de problemele cu care se confrunta populatia in raport cu administratia . PSD are solutii si experienta necesara pentru a rezolva multe din greutatile actuale. Avem resursele financiare puse la dispozitie prin programele guvernamentale de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene si putem accesa si fonduri europene prin Programul Operational Regional. Tot ce trebuie este implicare si seriozitate, devotament si profesionalism, caracteristici ale fiecarui primar. Partidul Social Democrat Calarasi, are prin parlamentarii sai, solutii pentru comunitatile din judetul Calarasi. Zilele unor localitati, verificarea stadiului unor lucrari publice de importanta (Dragalina), participarea la manifestari religioase, cultural-artistice, deschiderea anului scolar, intalniri cu primarii si mediul de afaceri repetate, zeci de audiente la Biroul senatorial saptamanal, alte preocupari se pot urmari si pe pagina sa de facebook.
- Eugen Nicolicea are o foarte bogata activitate publica prezentata si pe pagina sa de facebook dar si pe majoritatea posturilor de televiziune. Isi desfasoara activitatea in llocalitatea Oltenita, unde are Cabinet parlamentar si unde participa la multe actiuni impreuna cu primarul PSD Petre TONE.
- Raducu Filipescu este vazut extrem de rar la manifestari locale calarasene. Prefera la 2 saptamani sa tina Conferinte de presa unde principala preocupare este sa il balacareasca pe colegul sau de partid Vasile Iliuta. Singura intalnire cu alegatorii din ultimele luni a fost de Zilele com Chirnogi. In rest, tine necrolog lui Mircea Ionescu Quintus si face comentarii politice privind activitatea altor politicieni. In mediul online este contestata activitatea sa trecuta dar si prezenta. Pagina personala de facebook reflecta activitatea sa parlamentara, fiind apreciata de multi ca inexistenta.
- Catalin Predoiu nu a fost vazut de multe luni in Calarasi. Nu se stie de el cum reprezinta in Parlament pe cei care l-au votat. O dovada a lipsei de preocupare o gasim si pe pagina sa de facebook.
- Despre fostul deputat Iulian Iacomi, omul care a renuntat la fotoliul de deputat pentru a candida ca primar, functie in care a fost reales nu se pot spune decat ca este un OM al Comunitatii din Orasul Lehliu Gara. Omul care a realizat tot ce a promis, este alaturi de oameni cu noi proiecte si realizari. Continuarea asfaltarilor, continuarea lucrarilor de canalizare in loc Razvani, realizarea iluminatului modern si a retelei de apa, multe altele le puteti gasi pe pagina sa personala de facebook.

Sursa: atitudineadincalarasi.ro