Senatorul Florea Voinea a sustinut o declaratie politica, intitulata: Nu, doamna! Noi nu suntem speriati! Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
In urma cu cateva saptamani, doamna Kovesi spunea cu simplitate:
- M-am gandit, am luat o decizie, cu siguranta nu candidez nici la presedintie, nu intru in viata politica, o sa-mi continui activitatea in segmentul juridic. Doar aici ma pricep si aici imi place sa lucrez. N-o sa intru in politica niciodata si cei care sunt stresati ca o sa intru in politica sau sunt speriati de acest lucru sa stea linistiti. Mai bine sa fie speriati ca raman la DNA.
Am apreciat, dincolo de intentia mesajului, onestitatea omului care isi cunoaste locul. Am apreciat intotdeauna profesionistul autentic, pentru faptul ca isi cunoaste bine limitele si disponibilitatile. Cu mentiunea ca nu avem motive sa fim speriati, ci, dimpotriva, cand vorbim de Partidul Social Democrat, vorbim de partidul care a fost si este cel mai mare partid din Romania nu numai datorita numarului de membri, ci si ca resursa de specialisti. Am avut intotdeauna deschidere spre oamenii care au adus plusvaloare si i-am promovat. Criteriul competentei a fost prioritar in toate deciziile care au vizat reforma institutionala si a ramas o prioritate a PSD. Aceasta s-a vazut si in rezultatele guvernarilor PSD.
Incepand cu fatidicul an 2005, gratie domnului Basescu si PDL-ului si cu acceptul interesat al PNL-ului, institutiile statului au fost vaduvite de cea mai important resursa: resursa umana constand in profesionisti. Basescu si camarila sa au avut de multumit un numar atat de mare de lipitori (de afise), incat posturile de conducere din ministere nu au fost suficiente si au inlocuit pana si functionarii de executie de o calitate profesionala ireprosabila cu oameni lipsiti de orice pregatire si experienta. Am ajuns, astfel, in situatia in care institutii cheie din administratia centrala si locala sa fie acaparate de indivizi care nu sunt in stare sa-ti spuna nici macar ce lege-cadru le reglementeaza activitatea si ce trebuie sa faca ei pe posturile respective.
Rezultatele le-a simtit fiecare cetatean in parte, iar impactul economic a fost dezastruos. Nu cu foarte mult timp in urma, incompetenta lor ar fi fost incadrata cu usurinta la subminarea economiei nationale. Lipsa de responsabilitate fata de cetateni si dispretul cu care acestia sunt tratati, taierea de salarii, pensii, indemnizatii trebuie sanctionate la urna de vot.
Cetatenii trebuie sa fie alaturi de cei carora le pasa, de cei care sunt foarte bine pregatiti profesional si sunt in masura sa genereze prin guvernarea lor siguranta, bunastare, educatie, sanatate si progres. Acum, la alegerile locale, este momentul ca romanii sa decida ca cei mai buni sa castige.