Guvernul decide ordinul de evacuare al democratiei / COMUNICAT DE PRESA / GRUP PSD SENAT
In sedinta plenului Senatului, de astazi, 16.02.2016, a fost abordat subiectul privind actiunea ANAF in cazul postului de televiziune Antena 3, privind decizia de evacuare a sediile posturilor de televiziune Antena 1 si Antena 3, care trebuie eliberate in 5 zile.Presedintele Consiliului National al PSD, liderul senatorilor PSD, domnul Mihai Fifor, a declarat ca este vorba despre un abuz al institutiilor statului, care nu trebuie lasat nesemnalat. Romania are nevoia imperioasa de ramane neclintita de la traseul sau european.
- Nu vreau sa se inteleaga gresit, dar nu ne opunem si nu ne vom opune vreodata aplicarii legii in Romania. Insa, aplicarea legii trebuie sa ramana in limitele respectarii principiilor democratiei si in afara derapajului institutional. Nu poti cere unui trust de presa de anvergura, Antenei 3, sa evacueze spatiile in 5 zile, pentru simplul motiv ca, tehnic macar, acest lucru nu e posibil. Nu poti descinde in forta acolo si legitima oamenii ca pe niste infractori. Nu e normal. Nu in statul european Romania. Nu fara incalcarea libertatilor fundamentale prevazute in Constitutie, a mai adaugat liderul senatorilor PSD.
- - Asadar, alaturi de grupul parlamentar al PSD, am votat astazi pentru ca, maine, Premierul Ciolos sa fie invitat in plenul Senatului, pentru a ne lamuri asupra situatiei. Mai mult, sper ca abuzul va fi oprit si totul va reintra in limita si spiritul legii, care nu trebuie, in niciun caz, sa permita limitarea libertatii de expresie, a concluzionat dl Mihai Fifor.