Senatoarea Doina Silistru a sustinut o declaratie politica intitulata: Cum sa dai jos Guvernul cu doua foi A4?! Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Macar o data, trebuie sa-i dau si doamnei Udrea dreptate: cum sa dai jos un guvern cu doua foi A4? Chiar asa? La cate rele le imputa, le descopera si le scorneste PNL premierului Victor Ponta si Guvernului in ansamblu, ma gandeam ca un top de hartie nu era de-ajuns... Pai, daca tot vreti jos guvernul!, scrieti, domnule, o motiune ampla, in care, daca nu cer prea mult, sa si credeti!
Lasand gluma la o parte, colegii liberali stiu, cum si noi stim foarte bine, ca motiunea pe care au depus-o nu are nicio sansa sa treaca. Va fi votata asa cum a fost scrisa, adica din principiu, ca sa nu spun la misto. Este inca un glont irosit pe o himera, ducand in ridicol lupta, de altfel foarte vie si angajata, dintre actuala putere si opozitie.
Argumentul hotarator, cauza si efectul textului motiunii, este afirmatia ca premierul in functie este compromis. Ni se cere sa intram in logica axiomatica a acestui enunt fara sa cercetam, ci doar sa credem ca asa este, pentru ca nu ne place sa ne compromitem natiunea, nu-i asa?
Or fi ele doar doua foi A4, dar, spun comunicatorii PNL, contin idei de forta. Asta se va vedea la vot. Vom vedea ca ,,forta'' ideilor colegilor liberali este mai mica decat rezistenta la rupere celor doua coli A4 pe care a fost redactata motiunea.
Pe de alta parte, constienti de subtirimea ideilor de forta pompos intitulate motiune de cenzura, liberalii incearca diverse forme de santaj emotional la colegii din UNPR. Altfel spus, il intreaba pe domnul Oprea - care este interesul national ce reclama mentinerea lui Victor Ponta cu pretul decredibilizarii acestei tari - si il indeamna pe liderul UNPR sa puna in balanta promisiunea facuta lui Ponta si interesul poporului roman. Iata doar cateva nuante ale disperarii si, in egala masura, marci ale lipsei de idei. In ciuda evidentului avant economic, Guvernul Ponta nu este bun pentru ca e condus de Ponta iar PSD nu este PNL! Aceasta este, de fapt, traducerea sincera a textului motiunii de cenzura.
Vreti la guvernare? Castigati alegerile, stimati colegi liberali, si puneti-l in functie pe domnul Predoiu, de la PDL. Numai ca, exista o problema: trebuie sa castigati alegerile prin votul cetatenilor carora, nu cu multi ani in urma, le-ati inchis spitalele si le-ati taiat salariile. Daca imi amintesc bine, tot un interes national justifica aceste masuri criminale. Dar nu disperati, noul PDL si domnul Predoiu stiu ca, pentru a face rau tarii, doua coli A4 sunt mai mult decat suficiente.