Senatoarea Gabriela Firea a sustinut o declaratie politica intitulata:
Legea trebuie sa se aplice tuturor, inclusiv presedintelui si liberalilor!. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Potrivit Constitutiei Romaniei, nu poate fi inceputa urmarirea penala asupra unui membru al guvernului, pentru fapte care au legatura cu mandatul respectiv, fara incuviintarea Senatului sau a Camerei Deputatilor, in cazul in care acesta este si parlamentar. Din acest punct de vedere lucrurile sunt cat se poate de clare si, asa cum se arata si in comunicatul ambasadei SUA, legea trebuie sa se aplice tuturor.
Acuzatiile aduse premierului Victor Ponta sunt poate cea mai elocventa dovada a necesitatii existentei unui astfel de filtru in calea eventualelor abuzuri din partea unei alte puteri a statului. Votul de azi din Camera Deputatilor, de respingere a solicitarii DNA, reprezinta un semnal clar ca un guvern nu poate fi rasturnat prin alte metode decat cele democratice, respectiv prin votul Parlamentului in cazul unei motiuni de cenzura sau prin vot popular la alegeri.
Este regretabil modul in care Partidul National Liberal incearca sa preia guvernarea printr-un concurs de imprejurari pe care nu putini comentatori l-au catalogat drept o tentativa de lovitura de stat. Pe deplin constienti ca nu au argumente politice pentru a inlatura acest guvern legitim, ceea ce se va vedea si vineri la votul asupra motiunii de cenzura, liderii PNL sunt dispusi sa arunce tara intr-o criza politica majora, iar cel care ar trebui sa se situeze asupra tuturor acestor jocuri politicianiste, presedintele tarii, este complice la acest scenariu din ce in ce mai transparent.
Acuzatia de iresponsabilitate si de obstructionare a Justitiei lansata de presedintele Iohannis la adresa parlamentarilor actualei majoritati este o dovada de profunda neintelegere a mecanismelor democratice si de ignorare a prevederilor Constitutiei. Legea se aplica nu doar ministrilor PSD sau lui Victor Ponta, ci si presedintelui si liberalilor. Iar prin aceasta declaratie, Klaus Iohannis a demonstrat ca este doar presedintele liberalilor, ceea ce contravine flagrant angajamentelor pe care si le-a luat si juramantului pe care l-a depus in fata tuturor romanilor.