Senatorul Florian Bodog a sustinut o declaratie politica intitulata: Romanii au dat un mesaj ferm intregii clase politice. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Alegerile de duminica au adus, pe langa multa pasiune si, uneori, tensiuni sau suspiciuni nefondate si un mesaj clar transmis de romani intregii clase politice. Acest mesaj trebuie bine inteles, in opinia mea, mai ales de catre noi, cei care ii reprezentam in Parlamentul Romaniei.
La finalul acestor alegeri, desi candidatul in care cred si pe care l-am sustinut nu a castigat aceasta competitie, se cuvine sa il felicitam pe presedintele ales si sa ii dorim, spre binele tarii, succes in mandatul sau. Ne dorim cu totii un altfel de presedinte, un om care sa incheie traditia nefericita a ultimului deceniu si care sa isi exercite atributiile conform Constitutiei. Alaturi de toti romanii, care s-au mobilizat exemplar la vot, si eu sper ca noul presedinte va sti si va putea sa devina factorul politic responsabil si echilibrat de care tara are atata nevoie.
In ceea ce ne priveste, noi, social democratii, am dus o campanie care a transmis un mesaj de unitate, precum si un proiect serios, al lui Victor Ponta, acela de a continua si dezvolta performantele incontestabile obtinute ca sef al guvernului. De data aceasta, romanii au optat insa pentru o alta varianta, aceea de a pastra echilibrul intre principalele forte politice ale tarii. Cu aceasta ocazie, doresc sa accentuez si eu acest mesaj. Cred ca, daca oponentii nostri din ACL au fost seriosi pe durata campaniei electorale, vor accepta faptul, si reiau aici unul dintre argumentele repetate de domniile lor inainte de alegeri, ca este spre binele Romaniei si al democratiei noastre puterea politica sa fie exercitata atat de fortele de dreapta, care l-au propulsat pe domnul Klaus Iohannis, cat si de cele de stanga, reprezentate in Guvernul Victor Ponta. De aceea, gandurile cu privire la schimbarea guvernului, mi se par si periculoase pentru democratie si, de asemenea, in opozitie cu votul exprimat de milioane de romani.
Eu cred cu tarie ca pasiunile generate de aceste alegeri trebuie sa se transforme in energie si motivatie pentru toata clasa politica nu in ideea de a declansa o lupta pentru acapararea intregii puteri in stat ci, dimpotriva, pentru a putea, in sfarsit, si mobilizati de entuziasmul imens al concetatenilor nostri, sa lucram impreuna, in acest Parlament, pentru binele oamenilor. Am convingerea ca aceasta este una dintre principalele concluzii ale alegerilor din acest an.
Daca rezultatul acestor alegeri nu va face decat sa declanseze un nou razboi politic, pe care Partidul Social Democrat nu il doreste, atunci, din pacate, votul dat de romani cu atata entuziasm, va fi deturnat. Ii chem pe colegii nostri din PNL si PDL sa se arate responsabili si echilibrati, sa lucreze alaturi de noi, si noi alaturi de ei, pentru a duce tara inainte si sa evite tentatiile oferite de gandul puterii absolute. Romanii nu mai doresc tensiuni, nu mai doresc conflicte, nu mai doresc jigniri. Romanii, indiferent cum au votat duminica, doresc sa traiasca bine in tara lor si fie mandri de tara lor!