DCNews: Ipoteza incendiara a unui ministru: Basescu a tradat-o pe Udrea pentru un alt candidat
Elena Udrea, presedintele partidului creat de Traian Basescu, "si-a luat plasa" de la seful statului, spune un membru al Guvernului.
Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, spune ca presedintele Traian Basescu, desi sustinator declarat al Elenei Udrea, l-a sprijinit de fapt pe candidatul ACL, Klaus Iohannis, dovada rezultatele votului din Republica Moldova.
Elena Udrea, presedintele partidului creat de Traian Basescu, PMP, "si-a luat plasa" de la seful statului, a declarat Corlatean in editia de vineri a emisiunii "Subiectiv", moderata de Razvan Dumitrescu si difuzata de Antena 3.
"Noi am spus de la bun inceput ca Iohannis este cartea pe care o joaca Traian Basescu in realitate, ca este omul lui Basescu. Veti vedea acum ca toti ceilalti candidati care sunt oamenii lui Basescu, toti vin in spatele lui Iohannis. Exista o singura mare deziluzie la dna care a vorbit mai devreme (Elena Udrea - n.r) pentru ca domnia sa chiar a crezut ca Traian Basescu o va ajuta si a descoperit acum cateva zile ca a luat o plasa foarte serioasa si in tara in strainatate", a spus Titus Corlatean.
Ministrul de Externe a remarcat ca in Republica Moldova, unde presedintele Basescu are influenta politica, Klaus Iohannis a obtinut 31%, iar Elena Udrea doar 16%.
"E foarte simplu sa te uiti in Republica Moldova, acolo unde structura aia care trebuia sa-si faca treaba si era o structura solida de foarte multi ani a d-lui care acum isi termina cele doua mandate n-a dus voturile la Elena Udrea, care este foarte jos, ci le-a dus la Iohannis. Si mai sunt si alte chestiuni", a spus social-democratul.
"Inclusiv extremistii maghiari pe care i-ati aratat (Tokes si Zsolt - n.r), ei sunt prietenii lui Traian Basescu, pe aceeasi filiera pe care s-a lucrat de foarte multi ani", a adaugat Titus Corlatean.
Presedintele PMP, Elena Udrea, a transmis vineri electoratului Partidului Miscarea Populara ca in turul al doilea al alegerilor prezidentiale ar trebui sa voteze "anti-Ponta".