Candidatul PSD la presedintie, Victor Ponta, a anuntat in urma sedintei de marti a coalitiei de guvernare, variantele sale de premier in cazul in care devine presedinte: Calin Popescu Tariceanu, Florin Georgescu si George Maior. Victor Ponta si coalitia vor decide cine va conduce executivul in functie de situatia in care se va afla Romania.

George Maior, un premier in caz de insecuritate geostrategica

Daca pentru Romania apar pericole de securitate strategica, si pentru a da foarte clar garantii privind continuarea dezvoltarii democratice, a obligatiilor noastre internationale, de asemenea, putem lua in considerare si cred ca ar fi o persoana competenta in acest sens domnul George Maior, in masura in care domnia sa, asa cum a anuntat public, isi va depune demisia din functia de director al SRI dupa alegeri, a spus candidatul Ponta despre cea de-a treia optiune.
Imi amintesc o emisiune reusita Pro TV: DUPA 20 DE ANI in care invitat a fost GEORGE MAIOR. Atunci, in acea editie din 15 mai a emisiunii Dupa 20 de ani, George Maior, directorul SRI, a dezvaluit secretele Romaniei. El a raspuns la intrebarile formulate de Cristian Leonte, gazda emisiunii, si jurnalistii Cristian Hostiuc, Claudiu Pandaru si Oana Maiuga. Acestia i-au adresat intrebari despre probleme importante: combaterea terorismului si eventualele amenintari asupra Romaniei, lupta pentru combaterea crimei organizate, criminalitatea cibernetica, siguranta energetica si ascultarea telefoanelor.
Cat despre decizia directorului SRI, George Maior, de a-si da demisia in fata viitorului presedinte al Romaniei, reamintesc opinia Gabrielei Firea. Aceasta intentie arata o atitudine democratica a directorului SRI, a declarat Gabriela Firea. George Maior a decis sa isi prezinte mandatul in fata viitorului presedinte ales, cel mai probabil Victor Ponta, in conditiile in care presedintele este seful CSAT. Este o forma de control democratic si este laudabil ca George Maior are o astfel de atitudine. George Maior este un om cu o buna imagine, apreciat de partenerii Romaniei si care a facut foarte mult bine pentru Romania din pozitiile detinute, a conchis Gabriela Firea.

In opinia unor analisti politici, George Maior ar fi in egala masura un candidat cu sanse pentru functia de presedinte al PSD, partid aflat intr-un proces continuu de modernizare si democratizare. Alti analisti afirma ca in cazul in care George Maior nu va ocupa niciuna dintre functiile amintite, va imbratisa o cariera diplomatica, cel mai probabil Ambasador al Romaniei in SUA.

Wikipedia ne ofera mai multe amanunte despre biografia lui George-Cristian Maior (n. 16 noiembrie 1967, municipiul Cluj).El este un diplomat si om politic roman, fost membru al Partidului Social Democrat, care indeplineste in prezent functia de director al SRI (din octombrie 2006), profesor universitar, titular al cursului masteral Politica Externa si de Securitate Comuna la Departamentul de Relatii Internationale si Integrare Europeana din universitatea de stat SNSPA.. Tatal sau este renumitul istoric Liviu Maior, ministru al invatamantului in perioada 1992-1996, apoi ambasador in Canada.
Este casatorit cu Anamaria Buzura, fiica scriitorului Augustin Buzura.Casatoria a fost oficiata la Starea Civila a Sectorului 2 din Bucuresti. Impreuna, sotii George si Anamaria au doi copii.
George Maior a publicat articole si lucrari referitoare la drepturile omului, concepte de drept public, precum si la politici de aparare la nivel global. George Maior este nasul de cununie al cuplului Victor Ponta si Daciana Sarbu. Ca o recunoastere a competentei si profesionalismului dovedit in procesul reformelor si dezvoltarii Romaniei, lui George Maior i-au fost conferite urmatoarele distinctii:
- Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum conferit de catre Universitatea de Vest din Timisoara - octombrie 2014.
- Ordinul Legiunii de Onoare in grad de Cavaler, conferit de presedintele Frantei - aprilie 2014.
- Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Comandor, conferit de presedintele Romaniei - martie 2013.
- Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Ofiter, conferit de presedintele Romaniei - martie 2010.
- Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Cavaler, conferit de presedintele Romaniei - decembrie 2008
- Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Cavaler, conferit de presedintele Romaniei - noiembrie 2002.
- Meritorious Service Medal of Alabama, conferit de guvernatorul statului Alabama.