"Victor Ponta e presedintele care uneste" - Interviu cu senatorul de Timis Ilie Sarbu, liderul grupului parlamentar al PSD din Senatul Romaniei
• Domnule senator Ilie Sarbu, sunteti in campanie de aproape doua saptamani. Cum apreciati desfasurarea acestei confruntari politice in Timis si in general in Banat?
• Sincer, sunt placut surprins de atmosfera electorala, care e mult mai relaxata comparativ cu anii 2004 si 2009. Chiar si la nivel central, nu doar in Banat. Daca nu ar exista derapajele, de la orele 18,30, ale celui care mai are de stat o luna in functia de presedinte, chiar am putea spune ca ne-am apropiat si noi de modul in care se face campanie in tarile cu democratie consolidata. Dupa 25 de ani...
• Am constatat ca domnul Traian Basescu nu renunta sa lanseze atacuri inclusiv spre dumneavoastra...
• Ma lasa indiferent domnul Basescu, pentru ca acest personaj are o problema cu propria persoana, cu anturajul, cu familia lui. Este clar pentru toti cei care il urmaresc ca omul e disperat, dupa ce 10 ani de zile a disperat o natiune. Ceea ce face dansul nu a facut si nici nu va mai face nici un sef de stat din Romania. Va propun sa depasim subiectul.
• In plan politic, am vazut ca ati fost extrem de acid cu primarul Nicolae Robu, in debutul campaniei. De ce?
• Pentru ca am vrut sa-i reamintesc domnului Robu ca a ajuns primar al Timisoarei prin votul USL si cu sustinerea majora a structurilor organizatorice ale PSD. Iar acum, uita de acest lucru si cel mai deranjant este faptul ca ii ignora pe cetatenii orasului.Se ocupa strict de imaginea personala si a pierdut controlul in primarie. Am aflat din presa, ca pe holurile primariei au ajuns directorii sa se ia la bataie. E o tensiune inimaginabila generata de comportamentul aberant al domnului Robu. Eu l-am comparat intr-o emisiune cu zeul Narcis, simbolul iubirii de sine. Stiti legenda, nu o mai repet...
• Ati fost deja in mai multe colegii din judet, care e atmosfera in organizatiile PSD?
• Foarte buna! Colegii sunt mobilizati, discuta cu cetatenii, au argumente solide pentru sustinerea candidatului Victor Ponta. O singura problema majora am remarcat-o in orasul Sannicolau Mare. Oamenii reclama comportamentul abuziv al primarului Groza. Inteleg ca ii ameninta pe membrii PSD de acolo, ca foloseste publicatia primariei - finantata din bugetul local - pentru a lansa tot soiul de dezinformari si minciuni, ii timoreaza pe cei care afiseaza materialele noastre electorale. Oamenii sunt amenintati prin interpusi daca au curajul sa afiseze in geamul casei un afis cu Victor Ponta! Mi se pare grav! Mai mult, a lansat o informatie falsa, potrivit careia se va inchide spitalul din localitate. PDL a inchis spitale in Romania, noi facem eforturi sa le redeschidem, asa ca cetatenii din Sannicolau sa nu creada minciunile primarului. O sa verific toate aceste lucruri si daca domnul Groza incalca legea electorala, atunci personal o sa sesizez institutiile statului.
• Daca domnul Ponta ajunge presedinte, cum va arata traseul politic al dumneavoastra? Dincolo de functia de lider de grup al senatorilor PSD, aveti o relatie de familie cu actualul premier.
• Faptul ca sunt catalogat drept "primul socru al tarii", asa cum au comentat ironic colegii dumneavoastra din presa centrala, nu ma deranjeaza. Argumentele mele, insa, pentru sustinerea totala a lui Victor Ponta sunt puternice si au legatura cu forta politica pe care actualul premier o are, cu profesionalismul si responsabilitatea de care da dovada si, nu in ultimul rand, cu faptul ca Victor Ponta e un patriot. Prea ne-am ferit de acest termen si vedeti unde am ajuns...Nu sunt foarte preocupat de traseul meu de dupa alegerile prezidentiale, pe care sunt convins ca le vom castiga. Am mai spus-o, o sa imi fac in continuare datoria fata de grupul senatorial PSD, pe care il conduc, iar daca viitorul presedinte al tarii va avea nevoie de experienta mea intr-un anumit domeniu, sigur ca o sa raspund afirmativ. Pana atunci, insa, fac un apel catre cetatenii din Timis sa urmareasca atent dezbaterea prezidentiala si sa aleaga pentru o Romania unita, puternica si respectata. Victor Ponta e presedintele care uneste!
Sursa: renasterea.ro