Senatorul Sorin Constantin Lazar a sustinut o declaratie politica intitulata " Corina Cretu - comisar european din partea Romaniei ", pe care o puteti citi in continuare.
Dupa cum bine cunoastem, ieri doamna Corina Cretu a fost audiata in comisiile de specialitate ale Camerei Deputatilor si Senatului.
Propunerea Corinei Cretu in functia de comisar european din partea Romaniei este una demna de apreciat. Potofoliul Politicii regionale a UE reprezinta practic o politica de investitii ceea ce presupune crearea locurilor de munca, competitivitatea, cresterea economica, imbunatatirea calitatii vietii si dezvoltarea durabila.
Potrivit strategiei Europa 2020, in perioada 2014-2020, UE va investi o suma totala de 351 de miliarde de euro in regiunile Europei. Sunt sigur ca doamna Cretu va rezolva cu profesionalism viziunea europeana si nu va uita de faptul ca este reprezentanta Romaniei.
Propunerea Corinei Cretu in functia de comisar european, ca si femeie, ar trebui sa fie considerata ca o lectie de democratie. Stim cu totii ca un sistem bazat pe competitie politica in care se perpetueaza inegalitati nu este unul deschis si nici nu tine cont de principiul meritocratiei si de competente. Cresterea participarii politice a femeilor in structurile de guvernare este considerata una dintre modalitatile principale de consolidare a echilibrului de gen in societate.
Participarea femeilor in structurile si procesele politice, acolo unde se iau decizii cu privire la utilizarea resurselor generate atit de barbati, cit si (mai ales) de femei, cresterea participarii femeilor in structurile de guvernare este considerata una dintre modalitatile de baza de restabilire a echilibrului de gen in Uniunea Europeana.
Atitudinile si controversele aparute dupa nominalizarea Corinei Cretu de catre anumiti oameni politici constituie pentru Romania niste bariere in vederea implementarii coerente a viziunii europene.
Deoarece sprijinul tuturor reprezinta un factor determinant pentru succesul ei in noua functie, va rog, stimati colegi sa reflectam asupra modului de a desemna oameni competenti in functii de conducere.