Senatoarea Doina Silistru a sustinut o declaratie politica intitulata 'Pietonii au interzis ,,la dreapta’’, carosabil in lucru!', pe care o puteti citi in continuare.
Au trecut alegerile europarlamentare, a trecut si Ziua Copilului, ambele, prilej de bucurie si satisfactie pentru cei mai multi dintre romani. Ce-ar mai fi de spus despre europarlamentare, dincolo de rememorarea rezultatelor, istorice pentru stanga romaneasca, decat ca au confirmat, inca o data, ca PSD raspunde convingator si cu forta asteptarilor populatiei. Cetatenii au in continuare incredere in noi, in programul de guvernare USL, cu care am venit in fata oamenilor. In schimb, nu au incredere in cei care incurca stanga cu dreapta, se razgandesc, se contrazic si ezita, mint si pupa obrazul pe care ieri l-au scuipat. Fara indoiala, asta se va demonstra din nou, in toamna, la viitoarele alegeri.
Stimati colegi, s-a vorbit despre alegerile europarlamentare de pe 25 mai ca despre primul tur al prezidentialelor din toamna. Asa o fi, nu stiu. Deocamdata, victoria de etapa a Aliantei PSD-UNPR-PC este incontestabila. Trimitem la Bruxelles cea mai mare - si, fapt deja demonstrat, cea mai competenta - garnitura de deputati europeni. Victoria noastra, mai mare decat rezultata din analiza procentelor, arata si o polarizare a electoratului, evidenta acum pe partea dreapta, din cauza miscarilor spectaculoase din ultima saptamana. Marii dusmani de ieri isi dau mana si cauta argumente pentru o noua - a cata oare? - impacare. Noi, ,,ruina" USL - cum gresit notau cativa analisti de dreapta - ne vom regasi, probabil, in fata unui mai vechi adversar politic: o noua Alianta DA, dar fara Traian Basescu. Este, probabil, singura justificare - destul de anemica, sa recunoastem - care tine in picioare deocamdata prognozata impacare dintre PNL si PDL.
Dar destul cu astfel de consideratii. Venim cu totii din teritoriu si stim ca intre cei care, ieri, isi revendicau statutul de ,,adevarat partid de dreapta’’ exista neintelegeri majore. Greu sa-i aduci la un numitor comun, mai cu seama in baza unui deziderat atat de gresit ca cel sub care vor sa se regrupeze (nu lasati presedintia stangii!), si mai greu sa ii impaci, fiindca inca nu au stabilit cine este mai de dreapta.
Intr-o tara normala, inamicii de ieri, care s-au ,,infierat proletar" ori de cate ori au prins un microfon, ar pastra distanta. Ar fi si un semn de respect pentru votanti, sau ,,pietoni’’, cum frumos a spus domnul Antonescu. Dar, ce sa vezi? Multi pietoni au mers pe stanga pentru ca, pe dreapta, drumul era... impracticabil. Sau... ,,nefrecventabil’’, cum va placea sa spuneti despre domnul presedinte Traian Basescu. Cumva, brusc, ati reparat trotuarul pe partea dreapta?! Ma indoiesc! In orice caz, sa stiti ca, pe drumurile din Romania, de la cea mai lunga autostrada pana la ultimul drum comunal, multi liberali inca merg cu hotarare pe partea stanga! Nu neaparat pentru ca trotuarul e bun si bordurile noi, ci pentru ca, peste drum, pe dreapta, a plouat si e cam mult noroi...